voorrondes Brabants Kampioenschap beugelen in 2022.
voorrondes Brabants Kampioenschap beugelen in 2022. Foto: Bas Ulehake

Brabantse kampioenschappen beugelen bij de Weidonk

zondag 7 april 2024 10:00

SCHIJNDEL | Op zondag 7 april is het zover: de Brabantse kampioenschappen worden gespeeld op de beugelbaan in de Weidonk. Na twee spannende voorrondes zijn er acht spelers die de strijd met elkaar aangaan. Onder hen bevinden zich twee bekende gezichten uit Schijndel, namelijk Tien Verhoeven en Wim van der Sande. De overige spelers komen uit Loosbroek en Hoogeloon. Elke speler zal twee keer deelnemen aan de wedstrijden, die om 10.00 uur van start gaan.

Deze spelers kennen elkaar goed van de competitie, dus verwacht wordt dat het een strijd op hoog niveau wordt. Het belooft een echte showcase te worden van de Brabantse Beugelsport, waarbij iedereen van harte welkom is om de spelers aan te moedigen. De entree is gratis.

Tijdens dit evenement zal ook het nieuwe elektronische scorebord officieel in gebruik worden genomen. Bovendien kan iedereen de scores live volgen via de website van de Nederlandse Beugelbond.

Hoewel de Beugelsport officieel al 90 jaar bestaat, is ze nog steeds springlevend. Het is zelfs een van de weinige sporten die op de Lijst van Immaterieel Cultureel Erfgoed van de Unesco staat. “Laten we deze traditie voortzetten, zodat we over tien jaar het 100-jarig bestaan van de sport kunnen vieren”, aldus de organisatie.

Locatie