Karin Flisijn van Stichting Samen Sterk voor Meierijstad
Karin Flisijn van Stichting Samen Sterk voor Meierijstad Foto: Bas Ulehake

Stichting Samen Sterk voor Meierijstad krijgt nieuwe subsidie van de gemeente

Zorg en Welzijn Gemeentenieuws Zorg en Welzijn 1.180 keer gelezen

SCHIJNDEL | Veel Nederlandse huishoudens hebben vanaf 2022 te maken met hoge vaste lasten en stijgende uitgaven. Er wordt dan ook verwacht dat de groep met ernstige betalingsproblemen of schulden zal toenemen, ondanks ondersteunende maatregelen van de overheid zoals btw-verlaging en energietoeslagen. Daarnaast groeit het wantrouwen in de overheid, wat mensen ontmoedigt om hulp te zoeken. In reactie hierop richt Stichting Samen Sterk voor Meierijstad zich op mensen in Meierijstad die moeite hebben met rondkomen. Ze verstrekken voedselpakketten, bieden financiële hulp bij dierenartskosten voor huisdieren en organiseren sociale activiteiten voor minima.

Zij hebben zich tot gemeente Meierijstad gericht omdat zij graag hun activiteiten op een toegankelijke en passende locatie voort willen zetten en daar een subsidie voor nodig hebben. Er kan een warme doorverwijzing naar gemeentelijk (hulp)aanbod plaats vinden. Deze subsidie zal neerkomen op €23.652.79 per jaar voor de duur van 2 jaar plus eenmalig €6.500 voor het inrichten van de ruimte. 

Het college heeft besloten om een samenwerking met Stichting Samen Sterk voor Meierijstad aan te gaan voor de duur van 2 jaar, van 1 september 2023 tot 31 augustus 2025. Ze heeft ingestemd met het toekennen van een subsidie van €23.652.79 per jaar voor de duur die periode én met het toekennen van een eenmalige subsidie van €6.500 voor het inrichten van de ruimte. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant