De Hopbel
De Hopbel Foto:

Slecht derde kwart kost De Hopbel de kop

Sport Sport 620 keer gelezen

SCHIJNDEL | Zondag stond er een heuse derby op het programma voor de mannen van De Hopbel.  De kortste route van De Hopbel naar MEP meet maar 15 km. Het verhaal van “liever een goede buur dan een verre vriend” is hier van toepassing. Vorig jaar wist MEP in de laatste wedstrijd De Hopbel te helpen door te winnen van Berkel-Enschot, waardoor De Hopbel met de eigen overwinning op Geel-Zwart (die andere buren) zichzelf wist te handhaven. Desondanks was De Hopbel erop gebrand om degelijk hockey te laten zien tegen de gedoodverfde kampioenskandidaat uit Boxtel. Een derby impliceert een gelijk opgaande strijd, met passie, harde (maar eerlijke) duels en een show voor het aanwezige publiek. Dit was zeker het geval, totdat De Hopbel de thee te heet had gedronken en al slapend de rust uitkwam in het derde kwart.

In de eerste twee kwarten deden de heren uit Schijndel niet onder voor de heren uit Boxtel.  Sterker nog, er werd goed meegedaan en met een groen-witte bril zou men kunnen stellen dat De Hopbel zelfs de betere kansen had. Desalniettemin wist MEP de score te openen. Een corner kwam via het bovenbeen van de lijnstop van De Hopbel toch net achter de lijn terecht. Het getoonde spel bracht de Schijndele supporters hoop voor de tweede helft.

Helaas bleek in het derde kwart waarom MEP kampioenskandidaat is. Zeer effectief en met enig fortuin liepen de heren uit Boxtel in tien minuten tijd uit naar een 5-0 voorsprong. Dit bleek een te grote horde om te nemen voor De Hopbel. Het vierde kwart wist De Hopbel nog wel de ere treffer te maken maar het kwaad was al geschied.

Het hele seizoen gaat het al over stappen maken als team bij De Hopbel. Het derde kwart gelaten voor wat het is, zit er echt veel potentie in de ploeg en lijken ze iedere wedstrijd beter te worden. De reeks van tien ongeslagen wedstrijd op rij mag dan voorbij zijn, maar met opgeheven hoofd kijkt De Hopbel uit naar de thuiswedstrijd van aankomende zondag tegen Delta Venlo.. tot dan.