Spannende Sinterklaasshow in 't Spectrum
Spannende Sinterklaasshow in 't Spectrum Foto: Bas Ulehake

Het komende weekend in Schijndel

Recreatie en Toerisme 410 keer gelezen

SCHIJNDEL |  November is al weer bijna voorbij, dit weekend is al weer het laatste weekend voordat de feestmaand december zich aandient met het Sinterklaasfeest, de kerstdagen en oudjaarsdag.  Voordat we november achter ons laten worden er dit weekend weer de nodige activiteiten georganiseerd. Lees snel verder om te zien of er iets tussenzit wat je belangstelling heeft in het overzicht hieronder.

Vrijdag

Sfeer proeven in Villa Rozenburg? Kom naar de koffie-inloopochtend van 10:00 – 12:00 uur. Er is dan volop gelegenheid om zonder afspraak de locatie te bekijken, het zorgteam te ontmoeten én al je vragen te stellen. 

In de beeldentuin van Museum Jan Heestershuis is nog tot dit weekend de laatste buiten-expositie van dit seizoen te zien. De exposanten zijn Jeroen van Lente - Merel Zonneveld - Eva van Wenum – Lynn Salentijn - Larissa Esvelt - William van Lith. Bij de expositie is een publicatie verschenen. Deze is verkrijgbaar in het museum. Het expositie is nog te bezoeken op vrijdag, zaterdag en zondag van 13 – 17 uur.

Vrijdagmiddag is er vanaf 13.30 in het Gasthuis het wekelijkse handwerken. Samen met je buurtgenoten kun je aan de slag met je hobby en in de tussentijd genieten van een kopje koffie of thee. Kan je niet op vrijdag, dan kun je ook op maandagmiddag aansluiten bij deze activiteit. 

Op vrijdagavond wordt het zwembad omgetoverd tot een flitsend en swingend zwemparadijs. De ramen zijn verduisterd, de discolampen staan aan en er is swingende muziek. Bij zwembad De Molen Hey worden er tijdens het discozwemmen activiteiten georganiseerd waarbij leuke prijzen te winnen zijn! Voor deze activiteit geldt een maximale leeftijd tot 13 jaar en moeten kinderen tot 8 jaar worden begeleid door een volwassene. Je bent welkom vanaf 19.15 uur, om 21.00 uur wordt het discozwemmen afgesloten.

De jeugd van Schijndel kan terecht in de Zwengel en staan de dj’s van Soos Cosy Up klaar om jullie op de dansvloer te krijgen ook kun je dan terecht in de speelzaal voor diverse spellen. Uiteraard kun je voor een schappelijke prijs iets te drinken en eten krijgen. Kom jij ook met je vrienden en vriendinnen voor een gezellig avondje uit? Je bent om 19.30 uur welkom en om 21.30 uur wordt de avond afgesloten. Entree is €1,- en zorg dat je je pasje bij je hebt.

Senioren Boschweg organiseert kaartavonden op de vrijdagavond. Hierbij zijn zowel leden als niet-leden van harte welkom zijn. Deelname € 3,- per persoon voor rikken of jokeren. Alle plus spelers hebben prijs. Verder is er een loterij met leuke prijzen. Aanvang 20.00 uur en inschrijven vanaf 19.30 uur in de Kajuit aan de Houtstraat.

Zaterdag

Lekker even shoppen dat kan vanaf 10.00 uur op de weekmarkt in het centrum. Weer snel uw verse waar halen bij de marktkooplui of bij een van de andere winkeliers. Na het shoppen kunt u ook weer terecht in de Schijndelse horeca voor een kop koffie of thee of een van de heerlijke gerechten. 

Door het aanhoudende slechte weer heeft de organisatie achter het voedselbos moeten besluiten om de plantdagen te verzetten naar een later moment. De plantdagen dit weekend komen daarmee te vervallen.

Het 75-jarig jubileum van De Wit Schijndel wordt het hele jaar door gevierd met speciale acties en feestelijke activiteiten. Op zaterdag 25 november organiseert De Wit een Winter Happening met diverse buiten- en binnenactiviteiten. Bezoek de winterbraderie van 9.30 tot 17.00 uur. Verwen jezelf met een heerlijke kop snert en bewonder de indrukwekkende 7 meter hoge versierde kerstboom. Speciaal voor de jonge avonturiers staat het Burton snowboardpark, waar kinderen tussen 3 en 8 jaar hun snowboardvaardigheden kunnen tonen. Voor de barbecue liefhebbers organiseren ze een Big Green Egg barbecue demo tussen 12:00 en 16:00 uur. Een ervaren chef deelt handige tips en tricks om jouw barbecue skills naar een hoger niveau te tillen. Ook zijn er binnen in de winkel verschillende demo’s en acties. 

Ook dit jaar wordt Spectulaas weer georganiseerd in Spectrum Schijndel. Spectulaas, het Sinterklaasattractiepark, is meer dan de Sinterklaasshows. Het wordt gecombineerd met een heuse Pietenkermis op het Jet Geerkens plein, voor ‘t Spectrum. Het kermisterrein is op zaterdag en zondag voor iedereen gratis toegankelijk tussen 11.00 uur en 18.00 uur. Alle Sinterklaasshows zijn inmiddels uitverkocht!

Zaterdagavond is het weer tijd voor muziek, je kunt dan de Gouwe Ouwe avond bijwonen in ‘t Zuid. Zoals altijd zal DJ Wim weer zorgen voor heerlijke muziek uit vervlogen tijden. Ook is er een live optreden van zanger Dirk Drost. De avond in ‘t Zuid gaat los om 21.00 uur.  

Zondag

Elke zondag zijn kinderen die op de basisschool zitten welkom in Speelhonk de Instuif waar je binnen diverse spellen kunt spelen en buiten o.a. kunt skelteren, klimmen, klauteren, voetballen en schommelen. Kom jij ook met je vrienden en vriendinnen? Voor de kinderen die knutselen leuk vinden, elke zondag wordt er een knutselwerkje gemaakt met een speciaal thema. Nieuwsgierig hoe we dit gaan doen? Kom gewoon gezellig meedoen, dan wordt het vast weer een hele gezellige middag. Je bent vanaf 14.00 uur welkom en op 16.30 wordt de middag afgesloten. Entree is €1,- en zorg dat je je pasje bij je hebt. 

Zondag 26 November gaat The Social Club van start met een nieuw concept, show cooking! Bereid je voor op een lekker hapje, drankje & een live band! In samenwerking met slagerij van Vught wordt een live cooking show georganiseerd op meerdere barbecue eggs! Deuren open van 15:00 tot 23:00. Gratis entree

Organiseer je een evenement laat het de redactie weten! Stuur hiervoor een mailtje naar redactie@mooischijndel.nl of vul het eenvoudig zelf in op www.mooischijndel.nl/agenda

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant