SP maakt zich zorgen over veiligheid in fietstunnel

De nieuwe fietstunnel die Schijndel en Wijbosch verbindt, is volgens de SP niet veilig genoeg. De partij heeft een ingezonden brief naar het college van B en W gestuurd met daarin (veelgehoorde) klachten. Zo zouden er na een regenbui op twee plaatsen plassen in de tunnel blijven liggen. 'Dat kan zeker niet de bedoeling zijn', staat in de brief. 'Vooral niet in de winter en met kans op bevriezing.´ Ook zou de tunnel te stijl zijn en niet goed toegankelijk voor mensen die een rolstoel duwen of voor ouderen die minder goed ter been zijn. 'Als je een rolstoel duwt is het bijna niet te doen om de tunnel in en uit te komen', aldus Wouters.
De oversteek naar Wijbosch wordt nog steeds als onveilig ervaren, aldus het SP-raadslid. 'Fietsers steken niet twee keer de straat over, zoals de bedoeling is, dus ze fietsen in de praktijk vaak een stukje via het voetpad of steken schuin over. Met als gevolg gevaarlijke verkeerssituaties. Om dit te voorkomen is het beter om een tweezijdig fietspad te maken langs het huidige voetpad. Er is hier ruimte voor als het voetpad iets smaller wordt gemaakt en er een stukje openbaar groen gebruikt wordt.'

Wouters hoopt dat het college de problemen voor ouderen en minder-validen zo snel mogelijk oplost. De SP raadt Claassen aan om met de bewoners van Barbara te gaan praten om te horen wat hun problemen met de tunnel zijn. Wethouder Bart Claassen vertelt in een reactie: “We zijn alle punten van die de SP noemt aan het onderzoeken. De schuinte van de helling van de tunnel is conform landelijke normen. De suggestie van de SP om in gesprek te gaan met bewoners van het Barbara, neem ik zeker ten harte.”
Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl