Ongelukkige nederlaag Schijndel/DeWit

SCHIJNDEL - Schijndel/DeWit leed zondag een ongelukkige nederlaag tegen het sterker geachte, nog ongeslagen Engelen. In de warming-up haakte Bart de Wit al af met een blessure. In de verdediging kreeg Max Neppelenbroek zijn eerste basisplaats en verder verschenen ook Jirre Kreemer en Martijn van Grinsven in de basis.

Schijndel startte fel en in de achtste minuut redde de keeper van Engelen perfect op een prima schot van Jordy van Kasteren. Even later was het wel raak, toen een prima schot nog gered werd door de keeper van Engelen maar de terug springende bal door Thomas Jan van Raaij in het doel werd gewerkt. Schijndel/DeWit bleef de gevaarlijkste ploeg, maar de kansjes werden niet verzilverd. In de 35ste minuut werd een corner van Engelen slecht weggewerkt door de verdediging van Schijndel/DeWit en zo werd het toch nog 1 - 1.
De tweede helft begon zonder wijzigingen aan beide kanten en meteen moest keeper Timo de Louwere handelend optreden bij een gevaarlijke uitbraak van Engelen. In de zestigste minuut werd balverlies op het middenveld en aarzeling in de verdediging resoluut afgestraft door Engelen en zo stond de stand ineens op 2 - 1. De strijd bleef boeiend met grote inzet van beide partijen zonder echte kansen. Jirre Kreemer werd vervangen door Yoeri van Bakel en even later Jordy van Kasteren door Bas Wagenaars en de druk op Engelen werd opgevoerd. In de 32ste minuut werd een speler van Engelen met rood van het veld gestuurd omdat hij de doorgebroken Dani van Wijk neerhaalde. De vrije trap die hiervoor werd gegeven kon ternauwernood tot corner worden verwerkt. Schijndel/DeWit bleef aandringen en een voorzet van Dani van Wijk werd door Brent Blummel op de lat gekopt. Engelen met tien man en nog een aantal gele kaarten gaf niets meer weg en zo eindigde deze wedstrijd in een voor Schijndel/DeWit teleurstellende nederlaag. 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl