Roel Jansen wordt Ambassadeur Innovatief Werkgeverschap

Roel Jansen van RJ Networks & Beveiliging uit Schijndel wordt woensdag benoemd tot Ambassadeur Innovatief Werkgeverschap 2016-2017. Dat gebeurt tijdens het Brabants Besten event in het provinciehuis van Noord-Brabant. Jansen wordt ambassadeur vanwege de manier waarop zijn bedrijf werkt. “Kort samengevat werken wij niet meer met afdelingen, maar met zelfsturende projectteams”, legt de Schijndelaar uit. “Een team handelt een project van a tot z af en heeft zelf alle verantwoordelijkheden. De jongens hebben veel vrijheid en vormen eigenlijk een soort bedrijfje binnen ons bedrijf.”

Brabants Besten zijn private ondernemers die het goede voorbeeld geven op het terrein van sociale innovatie, inclusief werkgeverschap, flexicurity en reshoring. Ze blinken ook uit in de manier waarop zij hun medewerkers op vernieuwende wijze inzetten en de potentie van de Brabantse beroepsbevolking benutten. Daarnaast investeren zij in hun medewerkers door hen te laten (door-)leren. De ambassadeurs inspireren andere ondernemers met hun expertise en ervaringen. Ook zijn ze een klankbord voor de provincie met betrekking tot economisch arbeidsmarktbeleid.

Inspireren
RJ Networks & Beveiliging is dé specialist op het gebied van data netwerken en beveiliging installaties. De passie van Jansen ligt tegenwoordig echter vooral bij de manier waarop zijn bedrijf werkt. “Ik merk inderdaad dat ik de laatste tijd niet meer vertel over wát we doen, maar over waarom en hóe we het doen.”

Werkwijze
Jansen staat zelf niet graag in de publiciteit omdat hij wil dat het bedrijf net zo goed van zijn werknemers is. “Maar als ambassadeur moet ik wel naar buiten treden. Niet erg, want ik vertel graag ons verhaal om anderen te inspireren. Ik heb sowieso al bijna wekelijks iemand op bezoek die speciaal komt voor onze werkwijze.”
RJ Networks & Beveiliging bestaat dit jaar 15 jaar en ging anderhalf jaar geleden over op de nieuwe manier van werken. “De resultaten zijn geweldig. Het stimuleert het ondernemerschap bij alle werknemers. De ontwikkeling gaat een stuk sneller, prachtig om te zien hoe iedereen groeit.”

Ontwikkeling
Het Schijndelse bedrijf doet veel met lean-methodieken. “Dat betekent dat we ons continu blijven ontwikkelen om met dezelfde mensen méér te kunnen doen.” RJ Networks & Beveiliging is steeds vaker een partner van klanten, en niet meer een onderaannemer. Ook met leveranciers worden duurzame contracten aangegaan. “We kiezen leveranciers op kwaliteit en op de goede samenwerking. Het gaat niet per se om de beste prijs, maar om een goede onderlinge verhouding op basis van vertrouwen.”

Persoonlijke doelen
Op het kantoor aan de Nieuwe Eerdsebaan komen de teams elke week bij elkaar in de lean-kamer. “Hier bespreken we persoonlijke doelen, verbeterpunten, sterkte punten en alles wat we verder tegenkomen.” De kamer is een ruimte vol post-its, whiteboards met aantekeningen en uitgedraaide cijfers, plannen en projecten. Ook met de dertig monteurs uit de buitendienst is veel contact zodat ook zij en hun werkprocessen continu in ontwikkeling blijven. Hetzelfde gebeurt overigens met de producten die RJ Networks & Beveiliging levert. “Natuurlijk zijn we ook daar continu mee bezig, zodat we het beste blijven bieden”, lacht Jansen. “Maar als ik écht vanuit mijn passie vertel, gaat het toch als snel over de manier waarop wij werken.”

RJ Networks & Beveiliging
Nieuwe Eerdsebaan 8a
5482 VS Schijndel
T. 073 - 611 38 13
E. info@rjnetworks.nl
I. www.rjnetworks.nl

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl