Nieuwe lunchroom met nét dat beetje extra

Lunchen op het terras, een kopje koffie tijdens het lezen van de krant en vaste klanten die komen voor de sfeer, de goede keuken en de leuke prijs. Woensdag 5 juli opent Lunchroom 't Onderonsje aan Markt 4 en eigenaresse Claudia Klomp kan niet wachten om de Schijndelaren te ontvangen.

Lunchroom ‘t Onderonsje heeft nét dat beetje extra. Dat zeggen ondernemers natuurlijk altijd, maar Claudia Klomp bewijst het. Bestelt de klant een kopje koffie, dan komt daar een glaasje water, toefje slagroom en klein cakeje bij, om maar een voorbeeld te noemen. Bij ’t Onderonsje kunnen zo’n zestig personen lunchen en/of een drankje drinken. De sfeer is zoals de naam doet vermoeden: knus, laagdrempelig, gezellig. De knalgroene muren, het houten interieur en de sfeervolle inrichting versterken dat gevoel. Buiten komt een klein terrasje en er is een binnenplaats achter de zaak. “De lunchkaart is niet exclusief, maar wel goed”, vertelt Klomp. “Bovendien haal ik al mijn ingrediënten en producten bij lokale ondernemers, dat vind ik heel belangrijk.” Het aanbod bestaat uit broodjes (warm en koud), salades, yoghurts, borrelhapjes, gebak, smoothies, verschillende soorten koffie en verse thee, frisdrank/wijn/bier en voor het einde van de middag de optie van een high tea.

Dit wil ik ook
Claudia Klomp (28) heeft 7 jaar als sociaal pedagogische hulpverlener in het middelbaar onderwijs gewerkt. Ze komt uit Sint-Oedenrode en woont in Den Bosch met haar vriend, Schijndelaar Tom van den Dungen. Als bijbaantje heeft ze ooit in de bediening gewerkt, maar dat het hebben van een lunchroom haar droom was, wist ze toen nog niet. “Steeds meer begon ik me te interesseren voor lunchrooms. Ik keek kritisch naar andere etablissementen: hoe zag het er uit, wat stond er op de kaart, wat zou ik beter doen? Een paar maanden geleden liep ik met een vriendin een lunchroom binnen en ineens wist ik het. ‘Dit wil ik ook’, zei ik.” De jonge onderneemster vertelt lachend: “Het is nogal een overstap inderdaad, maar het voelt goed. Dit is helemaal mijn ding, hier kan ik volledig mijn ei in kwijt. Mijn vriend ondersteunt me volledig. Dat is belangrijk, want ik zal hier dag en nacht gaan doorbrengen.” Familie en vrienden hebben enorm geholpen met de verbouwing van het pand aan de markt. Klomp noemt met name haar vader Karel. “Hij heeft zo’n beetje de hele verbouwing, inclusief inrichting, eigenhandig voor zijn rekening genomen.”

Openingsacties
Volgende week dinsdag en woensdag kunnen Schijndelaren kennismaken met Claudia en haar team. Dan gelden ook openingsacties; het tweede kopje koffie of thee is gratis en kinderen krijgen een gratis ijsje. “Ik kijk niet naar de horecagelegenheden om me heen, ik wil me juist onderscheiden door mijn eigen ding te doen. Als ik mensen blij kan maken met een gezellig onderonsje in mijn lunchroom, is mijn onderneming al geslaagd.”

Lunchroom ’t Onderonsje
Markt 4
5482 NE Schijndel
T. 073-6896685
E. info@onderonsjelunchroom.nl
I. onderonsjelunchroom.nl

Openingstijden
Dinsdag t/m donderdag van 10.00 - 18.00 uur
Vrijdag van 10.00 - 21.00 uur
Zaterdag van 9.00 - 18.00 uur
Zondag van 12.00 - 18.00 uur

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl