Vernieuwde Kafmolen een jaar open

Restaurant De Kafmolen heeft een jaar geleden een flinke metamorfose ondergaan. Jasper van der Heijden is samen met zijn broer Bernard en diens echtgenote Judith, uitbater van De Kafmolen. Waar voorheen een café werd gevoerd is De Kafmolen sinds de verbouwing een volwaardig restaurant te noemen. Met een op houtgestookte pizzaoven, houtskool barbecue en volledige kaart op restaurantgebied onderscheidt de Kafmolen zich van veel andere restaurants.
Jasper van der Heijden: “We wilden een restaurant openen met huisgemaakte producten die betaalbaar zijn voor iedereen. Dit bleek een succes. Vooral in de weekenden is het volle bak.”

Gastvrij en ambachtelijk
Bernard van der Heijden is verantwoordelijk voor de keuken. Hij heeft jarenlang ervaring opgedaan in toprestaurants in Nederland en België.  “Ons restaurant is gastvrij. Alles is huisgemaakt, ambachtelijk en vooral ook betaalbaar. Omdat we alles zelf bereiden zoals het roken van zalm tot het bakken van ons eigen brood uit de pizzaoven blijft het voor de keuken uitdagend en leuk om te doen. De nieuwste aanwinst is een houtskool barbecue waarvan we nieuwe gerechten op de kaart hebben. En dan natuurlijk onze blikvanger, de op hout gestookte pizzaoven. Dit is een vak apart en vergt wat extra knowhow. Dat speciale smaakje van die oven proef je aan de pizza’s.”
Judith vult aan: “Ons restaurant wordt zowel bezocht door gezinnen met (kleine) kinderen als door volwassenen. Er is een behoorlijke ruimte gereserveerd voor kinderen. Met allerlei spellen. Daarnaast kun je hier prima met zijn tweeën een avondje rustig eten. Onze doelgroep is heel divers.”

Feesten en partijen
Van oudsher is De Kafmolen een vertrouwd adres wanneer het gaat om een bruiloft of ander soort feest. Ook voor een koffietafel na een uitvaart kan men hier terecht. Er is ruimte tot ruim tweehonderd personen.

Cafetaria
De cafetaria heeft zich mee verder ontwikkeld in de trend van het ambachtelijk bereiden van de gerechten.  Hier zijn vanaf het begin aan al de heerlijke pizza’s uit de steenoven te verkrijgen. “De Kafmolen heeft een dagelijkse bezorgdienst, een extra stukje service, wat we de klant graag bieden”, aldus Jasper.

Restaurant De Kafmolen
Hoofdstraat 171
5481 AE Schijndel
T. 073-5479123
E. info@dekafmolen..nu
W. www.cafetariadekafmolen.nl

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl