Kamperen op Sardinië met Geardropper

Nog geen vakantieplannen? Misschien is kamperen op Sardinië een idee. Dat kan bovendien zonder ellenlange files en dagen tuffen over de Route de Soleil. Schijndelaar Bas Sonnevelt is een bedrijf gestart dat ‘kamperen op afstand’ mogelijk maakt. De reiziger boekt een vliegreis naar – in dit geval – Sardinië en huurt ter plaatse een auto én de complete kampeeruitrusting. Dat kan via Geardropper, het bedrijf waarmee Sonnevelt een netwerk door heel Europa, wellicht zelfs over de hele wereld, op wil zetten.

Liefhebbers van kampeervakanties kunnen hun passie – kamperen en rondtrekken – combineren met een bestemming iets verder van huis, een plek waar de auto hen doorgaans niet kan brengen. De eerste kampeervakanties op het Italiaanse eiland Sardinië vinden deze zomer plaats. Het eiland leent zich prima voor kampeervakanties. “Ik ben er onlangs geweest. Je hebt er bergen, stranden zo wit als in Azië en een altijd stralende zon”, zegt Sonnevelt. “Ik wil kamperend verre bestemmingen ontdekken. Veel binnen een straal van 1500 kilometer heb ik al gezien. Ook zou ik graag vaker een korte kampeertrip maken, maar dat is lastig omdat je vaak ver moet rijden naar een mooie bestemming. Het is toch ideaal als je overal naar toe kunt vliegen en op het vliegveld je kampeeruitrusting en huurauto op kunt pikken.”

Vrij als een vogel
Sonnevelt heeft een passie voor kamperen. Al zijn leven lang doet hij niets liever dan er in de zomermaanden op uit trekken. Een nachtje hier, een nachtje daar, lekker rondtrekken door een vreemd gebied. “Met Geardropper zit je niet vast aan één locatie of accommodatie en voel je je dus zo vrij als een vogel. De kampeerder beslist zelf waar en hoe lang hij ergens blijft. Je kunt rondtrekken en hoeft je nooit te vervelen tijdens je vakantie. Wanneer je een nieuwe plek wil ontdekken, of slecht weer wil omzeilen, pak je simpelweg je uitrusting in en ga je op weg naar de volgende bestemming.”

Geen lange autorit
Met Geardropper wil Sonnevelt kampeerders tijd, geld en stress besparen. “Zo hoef je zelf geen dure uitrusting aan te schaffen en niet op te zien tegen de lange autorit naar jouw droombestemming. Met het vliegtuig ben je namelijk in een mum van tijd op locatie, waardoor je extra lang geniet van jouw avontuur. Naast het geld dat je bespaart op de aanschaf van een dure uitrusting, kun je zelf een goedkoop vliegticket scoren. Zo ontwijk je de kosten voor benzine, tol, vignetten en overnachtingen langs de snelweg.”

Gat in de markt
Plannen heeft Sonnevelt nog genoeg. Een netwerk van Geardropping door heel Europa bijvoorbeeld, en wie weet zelfs wereldwijd. “Ik heb echt het idee dat dit een gat in de markt is. Ik kijk naar mezelf en mijn liefde voor kamperen, en tegelijkertijd de behoefte om ook wat verder van huis te gaan dan de afstand die met de auto te overbruggen is.” De Schijndelaar hoopt dit jaar 30 tot 50 boekingen te krijgen, dan is het eerste jaar van Geardropping geslaagd.

Zie ook www.geardropper.com

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl