Foto Keetels, al vijftig jaar een begrip in Schijndel

De fotozaak van Frans (63) en Cecile (59) Keetels-van Roozendaal viert zijn gouden jubileum. Op 2 september was het precies vijftig jaar geleden dat Foto Keetels in 1966 werd geopend.

De winkel is niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Op de hoek van de Molenstraat en Plein 1944 zijn Koos en Marietje Keetels-Mathijsen destijds begonnen met hun fotozaak. Als zestienjarige jongen stapte Frans in 1969 in, zijn vrouw Cecile werkt intussen ook al heel wat jaren mee in de zaak.

Vóór blijven
Frans Keetels: “De analoge fotografie heeft plaatsgemaakt voor de digitale versie. Vroeger stonden wij acht uur per dag in een donkere kamer te werken. Die tijd is voorbij. De ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. We hebben er altijd voor gezorgd dat we niet ingehaald werden door de techniek. Bij de tijd blijven en bijscholen zodat je vóór blijft.” Cecile vult aan: “Veel veranderingen inderdaad. Maar bij elke verandering stond hier het juiste personeel klaar.” Frans: “Toch gaan oude tijden weer herleven. Er worden tegenwoordig oude Polaroidcamera’s gereviseerd en steeds meer mensen halen hun analoge camera weer tevoorschijn. Het is een beetje zoals het verschil in geluid van een lp en een cd. Noem het nostalgie, dat mag.” Medewerker Joost Foolen licht toe: “We hebben nog heel wat oude toestellen liggen. Alle analoge camera’s werken nog, de digitale meestal niet. Die oude toestellen zijn gemaakt van metaal en gaan veel langer mee. Er zitten nog schroefjes en moertjes aan, kun je nog wat sleutelen.”

Vertrouwde service
Samen met Zoon Tom en medewerkers Joost Foolen en Aukje Seuter biedt Keetels nog steeds de oude vertrouwde service waarmee ze vijftig jaar geleden zijn begonnen. Tom houdt zich vooral bezig met de vernieuwingen op fotogebied. Als derde generatie Fotograaf Keetels biedt hij de klant onder meer lessen in fotografie aan.

Normen en waarden
In 50 jaar is er veel veranderd in de fotografie. Als moderne fotospeciaalzaak is Keetels altijd meegegaan met deze veranderingen. Alleen de normen en waarden zijn nooit veranderd: eerlijk, specialistisch en altijd dat stapje extra voor de klant. Keetels noemt het ook een gunfactor. “Je koopt een fotocamera bij ons en later kom je nog eens terug voor wat extra service en informatie.” Ook de bruidsreportages zijn anders dan vroeger. Veel bruidsparen kiezen een andere weg om hun grote dag vast te leggen. Maar ook vragen mensen nog altijd om een traditionele fotoreportage door een professionele fotograaf. “We zijn inmiddels de enige fotospeciaalzaak in Schijndel. En dat is precies wat we willen zijn en blijven. Een speciaalzaak met veel kennis van zaken”, besluit Keetels.

Tijdens de kinderboulevard op zondag 25 september staat de deur van Printservice Foto Keetels open voor iedereen. Met goed en eerlijk advies, vergezeld van en een hapje en een drankje, staat het team van Keetels ook die dag klaar voor de klant.

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl