‘Wij gaan een stapje verder dan andere fysiotherapeuten’

SCHIJNDEL - Ze geloven in samenwerking en in innovatie: Fysiotherapeutisch Medisch Centrum Verzijden, gevestigd in het Medisch Centrum aan de Steeg, is altijd bezig met nieuwe vormen van zorg en met de ontwikkelingen in de fysiotherapie. “Wij gaan een stapje verder dan reguliere fysiotherapiepraktijken”, vertelt eigenaar Peter Verzijden. “Niet alleen door onze eigen kennis continu te verbeteren, maar ook door het verder sportgericht begeleiden in de laatste fase van de revalidatie. Verder besteden we ook veel aandacht aan interne scholing zodat iedereen op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen.”

Sportzaal
FMC Verzijden biedt fysiotherapie, manuele therapie en sportfysiotherapie. ‘Therapie op maat’ klinkt als een commerciële oneliner, maar bij FMC Verzijden bieden ze het echt. “Elke persoon heeft een andere behandeling van zijn of haar specifieke klacht nodig. Daar handelen we naar. Iedereen met orthopedische klachten, sportblessures en andere klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat kan bij ons terecht. We hebben eigen echo- en shockwave-apparatuur en ruime sportzaal met oefenfaciliteiten.”

Samenwerking
Verzijden en zijn team startten een jaar geleden in het medisch centrum. De praktijk in Boxtel draait al 26 jaar. De uitbreiding naar Schijndel kwam onder meer door de plannen voor het medisch centrum. Verzijden: “Samenwerking is onmisbaar, net als korte lijntjes en patiëntgericht werken. In het medisch centrum zitten diverse orthopedische en sportmedische professionals bij elkaar en kan de patiënt optimaal geholpen worden.” Verzijden zelf heeft diverse specialiteiten, zoals sportfysiotherapie. Zo was hij jarenlang fysiotherapeut van het Nederlands hockey-damesteam, onder meer tijdens de Olympische Spelen van 2008 en 2012. Naast Verzijden werken ook Jeroen van Bree uit Schijndel en Jasper Vorstenbosch bij de Schijndelse dependance. De medewerkers in de praktijken in Boxtel en Schijndel samen zijn goed voor zes masters-titels. Verzijden zelf is onder meer één van de acht fysiotherapeuten in Nederland die gespecialiseerd is in de zogenoemde EPTE-techniek, een nieuwe innovatieve behandelmethode voor langdurige peesklachten. “Wij gaan er altijd vanuit dat je nog kunt leren en verbeteren. Als je als professional denkt dat je alles weet, kun je volgens mij net zo goed inpakken.”

FMC Verzijden heeft contracten met alle zorgverzekeraars. Voor een afspraak is geen verwijzing van de huisarts nodig.

Fysiotherapeutisch Medisch Centrum Verzijden
Gezondheidscentrum De Steeg
Steeg 6B
5482 WN Schijndel
T: 073 – 20 48 015
E: info@fmcverzijden.nlI: www.fmcverzijden.nl

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl