Le Verre in een nieuw jasje

Wie op culinaire reis wil, hoeft Schijndel niet meer uit. Le Verre introduceerde afgelopen weekend een nieuw concept: genieten van vijf heerlijke wereldse gerechtjes voor 29,50 euro per persoon.

“De komende winterperiode tot aan de zomer kunnen gasten kiezen uit veertig kleine gerechtjes voor 7,50 euro per stuk”, legt eigenaar van Le Verre John van de Langenberg uit. Dit nieuwe concept is te vergelijken met Sundays @ Le Verre, waarbij tijdens de wintermaanden ook kleine gerechten werden geserveerd. Omdat Sundays altijd op veel enthousiasme kon rekenen, besloot Van de Langenberg het huidige menu volledig om te gooien. “Le Verre staat op de kaart, maar je moet je fans wel houden. Dat duimpje op Facebook moet omhoog blijven. Tijdens een 11-daagse proef kregen we de vraag waarom we dit niet altijd doen. Ja, je moet van je geloof afstappen, maar we gaan er dan ook helemaal voor.” Hij benadrukt: “Wat we absoluut niet gaan doen, is tornen aan het niveau. We blijven op een hoog niveau maar door de prijs te verscherpen is dit menu voor iedereen toegankelijk én betaalbaar.”

Kerstmis
Bij het nieuwe concept bestel je gerecht na gerecht en wil je het houden bij 3-gangen, dan kan dat ook. Net als kiezen voor een meer uitgebreide variant. Op de kaart staan bijvoorbeeld de vertrouwde spareribs, maar ook oesters, bavette, falafel en kastanje cheesecake. Tijdens kerstmis komt er een aangepaste versie van het menu, waar men voor 33,50 nog exclusievere kleine gerechtjes kan bestellen. “Denk aan gemarineerde zalm in gin tonic, brandade van kabeljauw en kalfssukade met zwezerik.” Een enorm gevarieerde kaart dus, waar Van de Langenberg zichtbaar trots op is. “Mensen willen meer proberen. Ik denk dat ze een beetje zijn uitgekeken op het standaard 3-gangen menu. We luisteren naar onze klanten.”

Nieuwe gerechten
De kleine gerechtjes die zijn toegespitst op het seizoen, geven volgens hem een draai aan de rustige winterperiode. Het nieuwe menu is wel veel bewerkelijker. Le Verre is daarom op zoek naar een fulltime zelfstandig werkend kok. Van de Langenberg: “Met dit menu kan iedereen uit de voeten. Het is leuk om te blijven verrassen. Ook dit menu blijft een verrassing, want deze winter worden er om de drie maanden nieuwe gerechten op de kaart gezet. Ons doel? Schijndel wakker schudden en laten zien dat ze niet naar de stad hoeven voor heerlijke gerechten. Hier kun je lekker op het fietsje naartoe.”

Le Verre
De Glazen Boerderij 1
5481 AV Schijndel
E: info@le-verre.nl
I: www.le-verre.nl

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl