Meierijstad Makelaardij: De Makelaar van Hier

SCHIJNDEL - Een moderne huisstijl, nieuwe verkoopborden in de tuinen en vooral nóg meer contact met klanten. Vanaf 1 januari 2017 gaat Woonaccent Schijndel verder als Meierijstad Makelaardij. "De makelaar van hier komt ook echt van hier."

Het is meteen duidelijk: Jochem Kroon en Monique van Rijbroek van – nu nog – Woonaccent Meierijstad hebben zin in hun nieuwe start. Het duo gaat per 1 januari los van hun huidige franchisegever, en dat biedt mogelijkheden. "We hebben een eigen huisstijl en uitingen, zijn flexibeler en hebben een eigen werkwijze”, vertelt Monique. "We gaan uit van onze eigen kracht: het plaatselijke”, voegt Jochem toe. Jochem Kroon startte in 2003 met Woonaccent Schijndel, in het pand aan de Markt tegenover het huidige kantoor in de Glazen Boerderij. In Schijndels bekendste gebouw zit het kantoor inmiddels al weer vier jaar. Een jaar geleden maakten Jochem en Monique de keuze verder te gaan als Meierijstad Makelaardij. De voordelen van een kantoor dat zich helemaal richt op de eigen gemeente? “Wij komen hier vandaan, wonen er, de kinderen gaan hier naar school, we doen er onze boodschappen, sporten er en gaan er naar de kroeg. Wij kennen Schijndel en dat komt de klant ten goede. En, heel belangrijk: we krijgen nu echt een eigen identiteit én meer vrijheid.”

Meierijstad Makelaardij, ook in Veghel
Meierijstad Makelaardij richt zich zoals de naam doet vermoeden niet alleen op Schijndel. Naast Woonaccent Schijndel gaat ook Woonaccent Veghel per 1 januari op in Meierijstad Makelaardij. Meierijstad Makelaardij heeft vanaf 1 januari dus twee kantoren waar je naar binnen kunt lopen, in Veghel en in Schijndel. “Hein van den Heuvel bestrijkt met zijn kantoor het gebied in en rond Veghel”, vertelt Monique. “We werkten al veel samen maar nu wordt onze samenwerking nog intensiever.” Om heel Meierijstad te dekken, zijn er ook de nodige plannen voor Sint-Oedenrode. “Daar hebben we op dit moment nog geen vestiging”, vertelt Monique. “Maar Sint-Oedenrode wordt zeker bij ons werkgebied betrokken.” Met de nieuwe huisstijl, verandert ook het logo. Daarin vallen drie blauwe bolletje op. “Die staan voor Schijndel, Sint-Oedenrode en Veghel”, vertelt Monique. De komende tijd laat Meierijstad Makelaardij van zich horen. “We worden moderner, professioneler. Het wordt een wereld van verschil.”

Bedrijfsmakelaar
In de toekomstige gemeente Meierijstad was nog geen bedrijfsmakelaar actief die zich heeft gespecialiseerd in bedrijfsonroerendgoed en de zakelijke markt. “Dat wordt één van onze speerpunten”, vertelt Monique. Beter Vastgoed valt vanaf 1 januari 2017 ook binnen Meierijstad Makelaardij. “En zo kunnen we zowel de zakelijke als de particuliere markt van alle kanten bedienen”, vertelt Jochem. “We kunnen verkopen, verhuren, taxeren, aankopen, financieren en adviseren. Kortom: alles wat met vastgoed te maken heeft.’’ Meierijstad Makelaardij blijft aangesloten bij de NVM.

Nieuwbouw
De afgelopen jaren kon je er in Schijndel niet omheen: er worden ontzettend veel nieuwbouwwoningen gebouwd. Woonaccent Schijndel is betrokken bij veel van die projecten: De Beukenhof, De Baronie, Hulzenbraak III, De Buitenhagen en De Sterrenboog. “We hebben intussen veel ervaring met nieuwbouw. Met zoveel projecten heb je mensen echt veel diversiteit te bieden. En veel aanbod trekt mensen naar je toe. Je kunt ze goed adviseren over de verkoop van hun huidige woning en begeleiden bij de aankoop van een nieuwbouwwoning; iets heel anders dan het kopen van een bestaande woning.’’

‘We maken het persoonlijk’
Jochem en Monique willen samen met Hein graag de verbindende factor in onze regio worden. Monique: “We hebben de afgelopen jaren veel informatie en kennis opgedaan binnen Woonaccent. Maar vanwege de veranderende markt vinden wij het belangrijk onze eigen koers te bepalen en ons te richten op het lokale. We merken dat onze gemeente steeds meer nieuwe bewoners van buitenaf aantrekt.” Voor hen is het belangrijk te weten wat onze gemeente te bieden heeft. Jochem: “Daarom hebben we onder meer woonwensgesprekken. We inventariseren de wensen van woningzoekers en vertellen hen over de wijken en bijvoorbeeld het voorzieningenniveau, de verbindingswegen, de scholen en de sportverenigingen. Het klinkt simpel, maar mensen zijn er erg blij mee. We maken het persoonlijk.” Monique: “Ons werk stopt pas als het doel van onze klanten is bereikt. En dat wordt straks nog intensiever. Het stopt niet bij de verkoop of aankoop van een huis. Alles moet geregeld worden. Meierijstad Makelaardij is daar de schakel tussen. Wij proberen onze klanten te ontzorgen.”

www.demakelaarvanhier.nl

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl