Thuiskapster Kim Cuelenaere start ‘Hair by Kim’

SCHIJNDEL - Schijndel is een thuiskapster rijker. Kim Cuelenaere komt uit Biddinghuizen, maar viel voor de Schijndelse Jeffrey. Inmiddels is ze een paar dagen per week in Schijndel en start ze hier met haar thuiskapperszaak. “Ik woon en werk nog halve weken in Biddinghuizen, maar noem me sinds kort een parttime Schijndelse”, lacht de ambitieuze kapster.

Kim gaat naar de mensen toe, in haar herkenbare autootje met daarop haar naam en logo: Hair by Kim. En steeds meer Schijndelaren lopen rond met ‘hair by Kim’. “Ik werk nét wat aparter en nét wat anders dan de doorsnee kappers”, vertelt de goedlachse Flevolandse. “Ik heb een gedegen kappersopleiding gehad: de Nederlandse Kappersacademie en B-Academy. Kleuren is echt mijn passie. Ik ben daarin niet doorsnee. Highlights bijvoorbeeld breng ik niet alleen aan door de haren met folies te verven, maar ik leg daar nog een laagje verf overheen. Het resultaat geeft net dat beetje extra.”

Pinterest
Kapster is haar vak, maar Kim is geïnteresseerd in alles wat met fashion, kleur, stijl en trends te maken heeft. Lachend: “Ik doe inspiratie op via Pinterest en diverse Facebookgroepen. Het leukste vind ik om eigen haarkleuren te maken. Ik maak daarvoor mijn eigen kleurrecepten. Ook hierdoor kan ik echt wat anders bieden dan reguliere kappers. Ik heb mijn eigen stijl. Hoewel ik natuurlijk niet alleen maar apartere dingen doe: hele gezinnen kunnen bij mij terecht, ik knip hoe mensen willen. Maar”, voegt ze daar aan toe, “watergolven of permanenten doe ik niet. Het moet wel een beetje van deze tijd zijn.”

Meer ontspannen
Het naar de mensen thuis gaan, vindt Kim een meerwaarde: “Je komt dan in de eigen omgeving van mensen waardoor ze meer ontspannen zijn. Daardoor zijn de gesprekken puurder en heb ik het idee dat ik sneller persoonlijk contact heb.” In Biddinghuizen is ze al vijf maanden actief met Hair-by-Kim. “Het loopt goed, maar ik merk dat ik liever in Brabant werk. Hier is het echt gemoedelijker en zijn de mensen meer open. Schijndel bevalt me erg goed.”

Meer weten over Hair-by-Kim? Bij deze editie is de flyer van de thuiskapster gevoegd.

Hair-by-Kim
Kim Cuelenaere
M: 06 - 15 66 1880
E: hair-by-kim@hotmail.com
Facebook: facebook.com/hairbykimc

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl