Nieuwe medisch pedicure: 'A-Zorg voor uw Voeten'

SCHIJNDEL - Een medisch pedicure waarbij het draait om tijd en aandacht. Na twintig jaar is Bianca van Osch – van der Schoot terug in Schijndel. Aan de Hoofdstraat opende ze vorige week ‘A-Zorg voor uw Voeten’. Voor pedicurebehandelingen, maar ook voor complexere voet- en nagelproblematiek.

Jarenlang werkte Bianca als operatieassistente, onder meer in Zwitserland, Hilversum, Oss en Deventer. “Toen ik met mijn gezin in Deventer woonde, heb ik mij op een gegeven moment omgeschoold. Ik miste de tijd en aandacht die ik graag aan de patiënten wilde geven. Ik wilde wel in de medische hoek blijven en kwam al snel op het beroep medisch pedicure.”
Voor een complete voetbehandeling zit u bij Bianca al snel een uur in de stoel. Bianca vindt het fijn om die tijd en aandacht aan klanten te kunnen besteden en een vertrouwensband op te bouwen. “Ik help mensen van hun voetproblemen af en geef na de behandeling een korte massage met crème. En alles wat hier gezegd wordt blijft tussen deze vier muren.”

Praktijk aan de Hoofdstraat
In Deventer had ze al een fulltime praktijk, nu is het tijd om in Schijndel aan de slag te gaan. Bianca huurt een ruimte bij Studio NoStress aan de Hoofdstraat, de health & beauty-praktijk van Riet van den Ekart. “Ik viel meteen voor deze ruime, lichte kamer met glas in lood”, vertelt Bianca trots. Ik sta helemaal los van Studio NoStress, maar we kunnen elkaar wel versterken.”
In de praktijk zijn ook producten van Samenwerkende Pedicures en magnesiumproducten van Permsal te koop. Alle pedicurebehandelingen staan op de website vernoemd, maar meest voorkomend zijn behandelingen tegen nagelproblemen, eelt, likdoorns en voetschimmel. Ook risicovoeten van mensen met diabetes, reuma, spasticiteit en de oudere of verwaarloosde voet worden behandeld. Specialistische technieken beheerst Bianca ook: nagelbeugels, nagelreparatie, ortheses en anti-druktechnieken.

Hygiëne
Ook hygiëne staat in de nieuwe praktijk hoog in het vaandel. Bianca werkt met een autoclaaf waar alle instrumenten die gebruikt worden, in worden gereinigd. “Niet alle pedicures reinigen op deze manier, maar met mijn medische achtergrond is het voor mij vanzelfsprekend.” Verder heeft ‘A-Zorg voor uw Voeten’ contracten met de podotherapeut. Dit betreft dan vooral de diabetische voetzorg.

De hele maand februari zijn er diverse kortingsacties. Alle mogelijke behandelingen zijn terug te vinden op de website. Een afspraak kan per telefoon gemaakt worden of via een online-afsprakensysteem op de website.

A-Zorg voor uw Voeten
Bianca van Osch – van der Schoot
Hoofdstraat 29a, 5481 AA Schijndel
I: www.a-zorgvooruwvoeten.nl
E: bianca@a-zorgvooruwvoeten.nl
T: 06 – 144 30 657
F: facebook.com/medischpedicureschijndel

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl