Gemeente bekend met problemen drugscriminaliteit in buitengebied

MEIERIJSTAD - De gemeente Meierijstad is zich bewust van de vormen van drugscriminaliteit die voorkomen in de buitengebieden van Meierijstad. Dat heeft burgemeester Fränzel laten weten aan D66 Meierijstad, dat een paar weken geleden vragen hierover stelde aan het college van burgemeester en wethouders. De fractie geeft aan blij te zijn met de antwoorden van het college.

Tussen januari 2016 en nu zijn er vier hennepkwekerijen en twee drogerijen/knipperijen opgerold in de gemeente. Daarnaast wordt actief op signalen van drugscriminaliteit gereageerd. In de nog op te stellen kadernota Integrale Veiligheid en het handhavingsbeleid zal drugscriminaliteit in het kader van de aanpak ondermijning prioriteit krijgen.

Aanrijdtijd politie
D66 had ook gevraagd naar de aanrijdtijd van de politie. Kan een politiewagen binnen vijftien minuten ter plekke zijn? Fränzel antwoordt hier negatief op. De doelstelling is om in negentig procent van de prio 1-meldingen op tijd ter plekke te zijn. In 2016 bleek dit in 78,5 procent van de gevallen ook echt te lukken. De burgemeester geeft aan dat dit waarschijnlijk te maken heeft met de grootte van de gemeente en dat het hele basisteam Meierij hier mee te maken zal hebben. Toch geeft hij aan dat er op dit moment voldoende politiecapaciteit is door het slim inzetten van personen en middelen en het maken van keuzes. De politiecapaciteit ligt onder continue monitoring om zo steeds vaker wel binnen de aanrijdtijd ter plekke te zijn.
Fractievoorzitter Marrik van Rozendaal van D66: “Wij zijn blij dat in het kader van veiligheid en criminaliteit goed gekeken wordt hoe het daarmee staat in Meierijstad. Je weet natuurlijk alleen wat je weet en je weet niet waar je geen zicht op hebt. Het stelt ons gerust dat het actief in de gaten gehouden wordt.”

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl