D'n Bes wordt Tramhuys Bar & Food

SCHIJNDEL - Café d'n Bes wordt overgenomen door de broers Bernard en Jasper van der Heijden, eigenaren van Cafetaria en Restaurant de Kafmolen. Met de overname van Café d'n Bes starten de broers dus een tweede horecazaak: Tramhuys Bar & Food. Geen restaurant, maar een plek om 's middags een hapje te eten en 's avonds te borrelen en te dansen.

Vrijdag is de laatste werkdag van Wim van den Besselaar, die 29 jaar lang achter de toog stond van D'n Bes. "Ik zal het wel gaan missen ja, na 29 jaar ben ik dit toch als mijn huiskamer gaan beschouwen. Maar ik ben 65 en denk er al een paar jaar over na om te stoppen. Met de broers had ik meteen een klik en ik hield eigenlijk alle andere geïnteresseerden af. Dit zijn Schijndelse jongens en ik wil graag dat deze plek in Schijndelse handen blijft." Het pand is al zeker tachtig jaar een horecazaak. "Al ver voor de oorlog ja", weet Van den Besselaar, die zijn kastelein-voorgangers zo op kan sommen, teruglopend tot de jaren veertig.

Historisch tintje
Na carnaval gaat het pand de naam Tramhuys Bar & Food dragen. Een naam die niet toevallig gekozen is. "Vroeger was dit pand het station van de tramwegmaatschappij 'de Meierij'. De nieuwe naam verwijst daar naar en heeft dus een historisch tintje", aldus Jasper van der Heijden. De naam wordt in het hele concept doorvertaald en komt op allerlei manieren terug. Zo worden er elementen van een rails en treincoupe meegenomen in het interieur. 

Geen restaurant
Tramhuys Bar & Food is overdag open voor lunch en in de avond kunnen gasten er terecht voor een hapje en drankje. Jasper van der Heijden: "We worden geen restaurant. Wij willen de plek zijn waar mensen uit de omgeving naartoe komen om 's middags een hapje te eten en 's avonds te borrelen en te dansen." Ook het woord 'kroeg' of 'café' gaat niet op voor Tramhuys Bar & Food. "We willen geen alledaagse horecazaak zijn, maar een bijzondere ambiance creëren. Daarom serveren we exclusieve(re) dranken en werken we met een kaart met vijftien tot twintig gevarieerde barbites en barfoods. Dit zijn kleine gerechten die je met elkaar kunt delen." Daarnaast is het mogelijk om in Tramhuys Bar & Food feesten als bedrijfsborrels en familiefeesten te organiseren in één van de verschillende ruimtes. Van den Besselaar is blij met de plannen. "Als je met de tijd meewilt, moet je toch iets met eten gaan doen. Deze jongens snappen dat. Ik ben blij dat zij het overnemen."

Metamorfose
Na carnaval wordt gestart met de metamorfose van het gehele pand. Tot die tijd blijft het geopend als tijdelijk wintercafé Rosamunde. In samenwerking met Thomas de Groot komen er diverse artiesten optreden. Het ontwerp en de styling van het nieuwe interieur wordt gedaan in samenwerking met Mirthe Janus, zoals voor alle activiteiten de samenwerking met lokale mensen wordt opgezocht.

Op de foto het oude tramstation (links), waar nu D'n Bes zit.

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl