Feest op Basisschool De Heijcant

SCHIJNDEL - Basisschool De Heijcant vierde feest. Twee leerkrachten hadden onlangs een jubileum te vieren. Caroline van den Elshout is veertig jaar werkzaam in het Schijndels onderwijs en haar collega Meta Bruggeman vijfentwintig jaar. Beide leerkrachten zijn in hart en nieren juf voor het jonge kind. Van den Elshout heeft zich in de loop der jaren ook gespecialiseerd in het geven van extra begeleiding aan kinderen van allerlei leeftijden.

De dag startte met een warm onthaal door de kleuters van de school. Zij wilden weten of de juffen nog steeds wel echte juffen zijn en lieten hen opnieuw examen doen. Met vaardige handen gingen de juffen aan het werk en in korte tijd produceerden zij een feestkroon voor elkaar. Ook voorlezen vormde geen probleem, de kinderen hingen aan hun lippen. Zelfs toen er een prentenboek zonder plaatjes werd voorgelezen. Ook de vaardigheden van de moderne tijd - het installeren van nieuwe apps - op de iPad ging hen goed af. Beide juffen slaagden glansrijk voor deze test en kregen van de kleuters een juffendiploma aangeboden.
Vervolgens waren de oudere kinderen aan de beurt. Zij hadden een journaal gepresenteerd waarin het een en ander over de juffen werd verteld. Daarnaast was er een quiz in elkaar gezet waarbij de jubilerende leerkrachten de antwoorden moesten geven.

Topjuffen
Het feest werd afgesloten met (oud)collega’s, vrienden en familie. In een uitzending van het jeugdjournaal werd verslag gedaan van de vele activiteiten die de leerkrachten in al die jaren met de kinderen en voor de school hebben gedaan. In een interview met enkele leerlingen werd duidelijk dat het twee hele lieve topjuffen zijn. Vervolgens werden ze toegezongen door alle collega’s met een lied waarin ze zichzelf duidelijk herkenden.

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl