Audities Kleintje BMT voor musical De Tovenaar van Oz

SCHIJNDEL - Kleintje BMT brengt in de tweede week van de kerstvakantie de kaskraker De Tovenaar van Oz. Dat doet het theatergezelschap met een splinternieuw productieteam, bestaande uit regisseur/choreografe Caresse Donks uit Den Bosch, muzikaal leider Esmé Theeuwes uit Tilburg en de Schijndelse Susan Mathijsen voor de dagelijkse begeleiding van de kinderen. De audities voor de musical zijn 17 en 18 februari.

“We wilden een keer iets totaal anders”, vertelt voorzitter Alexandra Peperkamp enthousiast. “Deze musical is elk jaar rond kerst een kaskraker in Amerika, daarom gaan we nu ook in de kerstvakantie spelen. De theaters die ik heb gesproken zijn al razend enthousiast.” De Tovenaar van Oz wordt 2, 3, 4 en 5 januari 2018 opgevoerd in Sociaal Cultureel Centrum De Enck in Oirschot en Theater de Eendracht in Gemert.

Begrijpelijke teksten en liedjes
Het script van de musical is uitgeschreven voor zestig kinderen. De familiemusical heeft ook bewerkingen van hits als ‘Over the Rainbow’, ‘Follow the yellow brick road’ en ‘Brand new Day’. Peperkamp: “Een musical voor en door kinderen, met bewerkte teksten en liedteksten die de kinderen ook echt zullen begrijpen.” De audities zijn 17 en 18 februari in Sociaal Cultureel Centrum De Vink. Het aanmeldingsformulier voor de audities is in te vullen op www.brabantsmuziektheater.nl/audities. Kinderen van 8 jaar tot en met ongeveer de brugklas kunnen meedoen. De repetities van Kleintje BMT zijn elke vrijdag van 16.00 tot 17.30 uur.

Passie voor musicals

De dagelijkse begeleiding is in handen van de Schijndelse Susan Mathijsen. Zij heeft onlangs haar studie 'Internationaal recht' afgerond en is druk op zoek naar een baan. Musicals zijn haar passie. Mathijsen heeft meegespeeld in verschillende producties van Kleintje BMT, stroomde door naar de BMTeens en is uiteindelijk geëindigd bij de volwassenen. Onlangs deed ze nog mee aan jubileumproductie Titanic. “Ik draag het BMT een zeer warm hart toe en vind het geweldig om terug te zijn op de plek waar het voor mij allemaal begon.” Bij De Tovenaar van Oz komen ook het vaste coupeuseteam en de decorploeg van BMT weer in actie.

Productieteam
Muzikaal leider Esmé Theeuwes volgde de opleiding Docent Muziek aan het Fontys Conservatorium in Tilburg met Zang als musiceervak en Koordirectie als minor. Daarnaast is ze afgestudeerd aan de deeltijd musicalopleiding MusicAllFactory, ook Tilburg. Ze werkt als muziekdocent op het Fioretti College in Veghel en is dirigente van Kinderkoor Zi-Zo uit Tilburg en dameszanggroep What's Upp uit Berkel-Enschot. Deze werkzaamheden combineert ze met uitvoerende projecten als zangeres en actrice. Regisseur/choreografie Caresse Donks is theatermaakster/cabaretière. Na een minor Meisner-acting aan de Maggie Flanigan Studio in New York City studeerde ze in 2014 aan De Koningstheateracademie af als cabaretière met acteren als expertise. Naast het schrijven en spelen van haar eigen cabaretvoorstelling en sketchprogramma en het spelen in verschillende (toneel)producties geeft ze musical- en acteerlessen aan kinderen en jong volwassenen. “We hebben met deze twee de kwaliteit van het productieteam naar een hoger level getild. De kinderen krijgen een gedegen opleiding. Ouders hoeven hun kinderen bijvoorbeeld niet meer ergens anders zangles te laten nemen, wij bieden het totale pakket”, aldus Peperkamp.

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl