Een hartverwarmende viering van Internationale Vrouwendag

SCHIJNDEL - Stichting Welzijn de Meierij organiseerde zaterdag voor de tiende keer een feestavond ter ere van Internationale Vrouwendag. In totaal waren er twintig verschillende nationaliteiten in Het Gasthuis aanwezig.

Na ontvangst met koffie, thee en diverse wereldse hartige hapjes, begon het openingsritueel. Vier vrouwen speelden op trommels en lieten hun stemmen horen. Een gedeelte van het publiek vormde een kring om op deze manier de saamhorigheid tussen de nationaliteiten te versterken. Na het ritueel stonden diverse workshops op het gebied van creativiteit en wellness op het programma, zoals een voetreflex- of een shiatsu massage, numerologie, kleuradvies, mandalatekenen en een oorkaarsen-behandeling. Deze behandeling bestaat uit een holle kaars die in het oor wordt gezet. Het helpt bij verschillende klachten zoals hoofdpijn, griep en evenwichtsstoornissen.
De vrouwen die deze avond aanwezig waren, kwamen vooral voor de ontspanning én om nieuwe contacten op te doen. "Je hebt hier zoveel culturen bij elkaar dat is toch geweldig. En kijk eens naar de kleurrijke klederdracht, dan zien wij Nederlanders er maar saai uit." "Ik kom hier puur voor de ontspanning, een avond voor mezelf zonder iets te moeten en
om gezellig te kletsen met andere vrouwen", aldus twee aanwezigen.

Heftige periode
De afsluiting van de vrouwenavond bestond uit een interview met de Syrische 18-jarige Heba. Zij vertelde over de heftige periode waarin ze moest vluchten vanuit haar geboorteland naar Nederland, samen met haar moeder, broers en zussen. Ze heeft hier naar eigen zeggen ‘goed haar plekje gevonden’. Ze woont in Schijndel met de hele familie en heeft het prima naar haar zin op school. Tot slot liet Heba met haar zussen een traditionele dans zien en werden de andere vrouwen in de zaal uitgenodigd om de avond tot een swingend einde te brengen.

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl