Recordopbrengst voor Battle of the Bands

SCHIJNDEL - De Battle of the Bands van zaterdag heeft in totaal 3.370,55 euro opgeleverd voor de Ad Moosdijk Foundation. Dat bedrag wordt verdeeld onder drie goede doelen: Kansarmen Sri Lanka, Maitri Griha Nepal en Bogota Zonder Honger.

Het bedrag is tot stand gekomen door donaties die tijdens de avond werden gedaan, bedrijfssponsoring en een flinke bijdrage van Grandcafé De Hopbel waar de Battle plaatsvond. De kroeg stond de hele avond vol en het publiek werd getrakteerd op zes optredens: van Bigband Schijndel, New Generation, De Lotte Tribute Band, I want to hold your band, Freddy and the Pacemakers en Four Bluezz. Allemaal Schijndelse muzikanten en artiesten die belangeloos aan de avond meewerkten.
De organisatie laat weten “super tevreden” te zijn. Drie projecten die de Schijndelse stichting ondersteunt - Bogota Zonder Honger, Kansarmen Sri Lanka en Maitri Griha Nepal - krijgen elk een evenredig deel van het bedrag, te weten 1.125 euro. Volgend jaar is er opnieuw een benefietavond. Battle of the Bands in 2018 is zaterdag 17 maart.

Bekijk hier alle foto's van de avond.

Stichting Kansarmen Sri Lanka

Mede dankzij bijdragen van de Ad Moosdijk Foundation zijn de afgelopen jaren twee scholen op het platteland van Sri Lanka voorzien van drinkwater en toiletten. Een derde schoolproject van de AMF is momenteel in uitvoering. De scholen hebben geen water of te weinig, vervuild of geen stromend water en bovendien onvoldoende toiletten. Dat tachtig meisjes het moeten doen met 1 oude, vervallen toilet, komt regelmatig voor.
In Sri Lanka heerst momenteel de grootste droogte sinds dertig jaar. Het lokale bouwteam van Stichting Kansarmen Sri Lanka werkt zeven dagen per week, twaalf uur per dag. Ze overnachten bij de projecten (hoofdzakelijk scholen). Lokaal brandt men de vingers niet aan een watervoorziening: de nodige kennis en middelen ontbreken. Stichting Kansarmen Sri Lanka beschikt echter wel over de kennis en motivatie om nagenoeg ieder waterprobleem op te lossen. In Sri Lanka besteedt de stichting ongeveer 10 euro per kind aan water en/of sanitair. Wilde Ganzen verhoogt het bedrag van AMF nog eens met vijftig procent.

Maitri Griha
Maitri Griha is een kinderdagverblijf in Nepal voor kinderen met een verstandelijke beperking, vaak uit achtergelegen gebieden, voor wie nauwelijks opvang is. Twee jaar geleden heeft de grote aardbeving in Nepal flinke schade berokkend aan het gebouw. Met behulp van donaties, onder meer van de Ad Moosdijk Foundation, is een nieuw eigen huis gebouwd, dat bovendien aardbevingbestendig is.
Het geld dat bij de Battle is opgehaald, wordt gebruikt voor het realiseren van een watertank waarmee vers en schoon water opgepompt kan worden. Nu gebruikt de school een grote ton waar regenwater in wordt opgevangen, maar waar ook veel modder in komt. Dit water is daarom alleen geschikt voor afwas en toilet. Het water dat nodig is voor drinken en eten, moet gekocht worden en dat is een grote kostenpost voor Maitri Griha.

Stichting Bogota Zonder Honger
Sjanet en Evert Heerkens richtten elf jaar geleden Stichting Bogota Zonder Honger op. Zij importeren vanuit hun bedrijf op maat gemaakte meubelen van oud hout uit Colombia. Het stel trekt zich het lot van de arme bevolking daar aan, speciaal de kinderen, en wilde iets terug doen. Via een tussenpersoon kwamen ze bij een tehuis terecht dat gesloten dreigde te worden in verband met achterstallig onderhoud. De stichting heeft het tehuis opgeknapt en drie jaar lang 120 kinderen iedere dag van een maaltijd voorzien. Het tehuis bleef groeien en dankzij sponsoren zijn er op dit moment 220 kinderen. Het project is in de loop der jaren ook uitgebreid met vrijetijdsbesteding zoals voetbal, computerles, Engelse les en toneel. Op dit moment loopt een microkrediet-project. Stroopwafels worden ter plekke gebakken en de in de omgeving liggende restaurants gaan deze verkopen. Op de verpakking komt de naam van de stichting te staan en een klein gedeelte van de winst gaat naar de families die hieraan meewerken. Een mooi initiatief dat nog meer draagvlak moet krijgen om het voor elkaar te krijgen. Zo is er nog geld nodig om materialen en ingrediënten aan te schaffen. Het geld dat de Battle of the Bands oplevert zal grotendeels daaraan besteed worden.

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl