Nico van Engelen 'Beste Mantelzorger 2017'

SCHIJNDEL - Nico van Engelen is één van de vijf winnaars die de titel ‘Beste Mantelzorger 2017’ heeft gekregen. Vrijdagmiddag is hij in het zonnetje gezet bij DIO Drogisterij De Vlinder in de Molenstraat.

Eén op de drie mensen in Nederland is mantelzorger en zorgt voor een langere periode voor een familielid of bekende. Van Engelen doet dat al meerdere jaren voor zijn vrouw die een dwarslaesie heeft en daarnaast neemt hij diverse taken in
het appartementencomplex waar hij woont op zich. DIO Drogisterij De Vlinder draagt de zorg een warm hart toe en zet Mantelzorgers daarom jaarlijks in de schijnwerpers. Tijdens de week van Zorg & Welzijn, die van 13 tot en met 24 maart plaatsvond, konden klanten hun stem uitbrengen. Olympiër Maarten van der Weijden trapte deze week af door in een helikopter het land te doorkruisen.

Intensieve zorg
Van Engelen werd genomineerd door Harriette van de Heuvel en Claudia Eijkemans vanwege de intensieve zorg voor zijn vrouw, voor wie hij ook de verpleegtechnische taken doet als het nodig is. In het appartementencomplex waar Van Engelen en zijn vrouw wonen, weet iedereen hem te vinden als er een klus gedaan moet worden en iedere donderdag repeteert hij er met zijn koortje. Via de Facebookpagina van De Vlinder kreeg hij in twee dagen tijd zeventig stemmen.
Patricia Geutjes (links op de foto) sprak als accountmanager van De Vlinder een speciaal dankwoord uit naar Van Engelen en gaf hem bloemen en een cadeaucheque van 150 euro.

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl