PvdA Meierijstad start ombudsteam

SCHIJNDEL/MEIERIJSTAD - De Partij van de Arbeid Meierijstad start 1 september met een eigen ombudsteam. Dergelijke teams heeft de PvdA al in meerdere gemeenten in Nederland en nu dus ook in Meierijstad.

Ombudsteam Meierijstad bestaat uit een tiental vrijwilligers met ieder hun eigen professionele deskundigheid op het gebied van zorg, sociale zekerheid, onderwijs, wonen en dergelijke. Het nieuwe ombudsteam richt zich op alle inwoners van Meierijstad, de hulp is gratis en men hoeft geen lid te zijn van de PvdA.

Grip op het probleem 
Uitgangspunt van de hulp is: ‘vragen kan altijd’. De eerste stap is dat de vrijwilliger grip krijgt op het probleem: wat is er aan de hand, welke kanten zitten er aan, wat zijn de knelpunten, welke informatie hebben we en wat moeten we nog te weten komen? Daarna zoeken hulpvrager en vrijwilliger samen uit welke actie nodig is. Het ombudsteam streeft er naar om de hulpvrager zo snel mogelijk bij de juiste instantie/hulpverlening te brengen. Als het nodig is helpt de vrijwilliger mee dat contact voor te bereiden. Zo nodig gaat hij of zij ook mee ter ondersteuning. De vrijwilliger blijft daarna volgen of het probleem ook wordt opgelost.
Belangrijk blijft dat de hulpvrager zo veel mogelijk zelf het probleem gaat aanpakken, maar, wanneer die vastloopt, kan hij of zij er op vertrouwen dat de vrijwilliger bijspringt.

Het ombudsteam bestaat uit vrijwilligers en neemt dan ook geen diensten van professionals over, maar treedt steeds gratis op als ondersteunend tussenpersoon. Het PvdA Ombudsteam is vanaf 1 september bereikbaar via telefoonnummer 06 - 83 98 6648 en via e-mailadres ombudsteammeierijstad@pvda.nl.

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl