Theaterseizoen De Blauwe Kei geopend op CHV Noordkade

VEGHEL - Het brede rode lint wordt doorgeknipt door één van de bijna honderd theaterbezoekers. Zij gaan allemaal, nadat ze welkom zijn geheten door Martien van den Hoven (voorzitter Stichting Cultuurfabriek Noordkade), naar de allereerste theatervoorstelling in de zojuist geopende kleine zaal (het Magazijn) van De Blauwe Kei op CHV Noordkade.

Met de opening van het Magazijn, een van de nieuwe kleine zalen van De Blauwe Kei, is vrijdagavond 6 oktober een startschot gegeven voor theaterseizoen 2017-2018. Matzer Theaterproducties, van de Veghelse regiseusse Madeleine Matzer, speelde als eerste in deze zaal. Na afloop van de voorstelling werden zowel de spelers als het publiek verrast met een glaasje bubbels.
Vrijdag vond ook de eerste Uitwedstrijd plaats. Een bus trouwe Blauwe Kei-bezoekers vertrok naar Theater Markant voor de voorstelling Vamos met onder andere Lenette van Dongen. Het theater biedt deze service zodat bezoekers, tot de oplevering van de grote theaterzaal op CHV Noordkade in januari 2018, toch kunnen genieten van grote theaterproducties. Op donderdag 12 oktober vertrekt de tweede Uitwedstrijd naar Theater De Leest in Waalwijk voor de voorstelling Terror.
Vanaf nu kunnen theaterliefhebbers wekelijks terecht in de kleine zaal. Voor bijvoorbeeld de kindervoorstellingen Panama en De GVR, de beeldende voorstelling van Hotel Modern of de eindejaarsconference van Vincent Bijlo. De grote theaterzaal met circa 650 plaatsen is in januari 2018 gereed, maar kaarten voor artiesten die in de nieuwe zaal optreden, zoals Leon van der Zanden, Frank Boeijen, Percossa en Roué Verveer, zijn nu al verkrijgbaar. Zie ook www.blauwekei.nl.

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl