Boerenbruiloft rokt ôk

SCHIJNDEL - Een spetterende start van het carnavalsseizoen mi ‘ne spiksplinternèèj Prins. Maar dat niet alleen, op de 11de van de 11de, tijdens de installatie van Jan de Skônste en z’n adjudant rokte ’t ook op een ander plekske in de HeerenMeester. Misschien is het iemand wel opgevallen, unne vonk sloeg namelijk dwars dur d’n tent hinne….
Op carnavalsdinsdag 13 februari vindt weer onze traditionele boerenbruiloft plaats. Een Brabants ontbijt, gevolgd door de trouwerij in ’t Spectrum èn een feestelijke receptie in de spiegeltent op de markt. En de bruid en bruidegom die dit jaar in de onecht zullen treden, zijn vur mekaar gemakt. Ze komen van dezelfde goeie grond, schillen een jaar of twee, maar kwamen elkaar vroeger nooit tegen. Dat is tegenwoordig wel anders, en zo zie-de mar.
Zij rokt, zekers-te-weten, maar heeft absoluut de broek aan. Dat kon ook niet anders, mi al die jong thuis. Ze leerde al heel vroeg van zich afbijten, praten hielp niet. Hij rokt niet, maar het zou hem wel goed staan. Dan moet dat trouwens wel op maat gemaakt worden. Onze bruid en bruidegom kunnen samen een mooi boompje opzetten over carnaval en het landleven. Dan is hij d’n beste luisteraar.
Wa hij opgift: een sprookjeshuwelijk
Wa zij opgift: de laatste letter van d’r naam
Zo-ist effe zat met aanwijzingen. In de komende twee edities van Mooi Schijndel weer nieuwe aanwijzingen. En meen je te weten wie dit zijn? Mail dit dan naar ellenvanengelen8@gmail.com
De winnaar ontvangt van de commissie Boerenbruiloft twee kaarten voor het ontbijt. De winnaar wordt bekend gemaakt op 20 december.

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl