Wijk- en dorpsraden ondertekenen samenwerkingsconvenant met gemeente

SCHIJNDEL - Vijftig projecten hebben in Meierijstad al gebruik gemaakt van het leefbaarheidsbudget. “Een groot deel van die projecten is zelfs al gerealiseerd.” Dat zei wethouder Coby van der Pas vorige week tijdens de ondertekening van het convenant met de wijk- en dorpsraden uit de gemeente.

In het convenant staan samenwerkingsafspraken tussen de wijk- en dorpsraden en de gemeente Meierijstad. Die afspraken moeten de leefbaarheid en het welzijn in de wijken en dorpen bevorderen van de belangen van de inwoners behartigen. “Het is een lang proces geweest waarbij we samen hebben nagedacht en gesproken over jullie rol, de rol van de gemeente en ieders verantwoordelijkheden”, aldus de wethouder. In het convenant staat onder meer dat de in de fusiegemeenten opgebouwde relatie tussen de gemeente en wijk- en dorpsraden in stand gehouden wordt en zelfs wordt verstevigd en dat alle partijen bijdragen aan een open en evenwichtige samenwerking.

Leefbaarheidsbudget
Meierijstad heeft een leefbaarheidsbudget van 60.000 euro, bedoeld voor projecten die door de wijk- en dorpsraden worden geïnitieerd. Van der Pas maakte bekend dat al vijftig projecten in dit kader zijn opgepakt en dat een groot deel zelfs al is gerealiseerd. Ze noemde voorbeelden uit alle gemeenten die bij Meierijstad horen, waaronder het onlangs gehouden Syriëfestival in Veghel en de moestuin met educatief programma in de wijk Plein. “We mogen trots zijn op elkaar en op wat we met elkaar hebben gerealiseerd”, aldus de wethouder.

Sinterklaasgedicht
In totaal bevat het convenant 21 handtekeningen, al was niet van elke raad een afgevaardigde aanwezig in ’t Spectrum. Hier vond het officiële gedeelte plaats dat werd geleid door de Schijndelse Christel de Laat, voor de gelegenheid gekleed in de kleuren van Meierijstad. Ze had voor elke wijk- of dorpsraad een gedichtje, geheel in Sinterklaassfeer. Bij het gedicht voor wijkraad Hoevenbraak/Hulzebraak eindigde De Laat met een persoonlijke noot: “Hoevenbraak, daar heeft mijn wieg gestaan. Ja hoor, al dit moois komt daar vandaan.”
Na de ondertekening was er champagne waarna twee workshops over subsidiewerving en samenwerking met IBN/WSD werden gegeven.

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl