Shoppen en genieten van straatoptredens tijden de kerstmarkt

SCHIJNDEL - Voor het ultieme kerstgevoel mag een bezoekje aan een knusse markt niet ontbreken. 17 december is het weer kerstmarkt in het cenrum van Schijndel.
Er kan naar hartenlust worden geshopt tijdens de kerstmarkt. Van 12.00 tot 17.00 uur zijn de winkels in het centrum open. Maar ook de kraampjes nodigen uit om rond te snuffelen. Er zijn allerlei bijzondere, ambachtelijke producten uitgestald.


Hippe kerstkaarten
Robin van Wijngaarden van PinkPeach staat dit jaar voor de eerste keer op de markt met haar zelfontworpen (kerst)kaarten. “Vroeger vond ik post ontvangen al een klein feestje. Toen ik in 2016 mijn studie Grafische Vormgeving begon, besloot ik deze post in een nieuw jasje te gieten. Mijn ontwerpen zijn hip, basic en stoer, passend bij de interieurtrends van nu. Speciaal voor kerst heb ik een kaartenlijn ontworpen. Ik laat je ze graag zien tijdens de kerstmarkt in Schijndel.”
Bietje buurten en mensen blieken
De vele kleine straatoptredens en een achttal koren geven het Schijndelse centrum op 17 december extra sfeer. Neem nou de vrijgezellenzussen: Toos en Annie. Al jaren trouwe bezoekers. Mocht je deze Brabantse dames op leeftijd nog niet kennen, dan zorgen zij er wel voor dat ze jou leren kennen. “De kerstmert in Schijndel willen wij echt niet missen”, zegt Annie. Toos: “Kei gezellig overal een bietje buurten, mensen blieken en kijken wat er te koop is. Wie weet blijft er nog iets hangen. Ook zingen we graag een stukske mee met de koren. Ge moet het gewoon meemaken: kerstmarkt Schijndel is keileuk!”
Kramen zijn nog te huur. Voor 35 euro huur je een kraam als je uit Schijndel komt. Niet-Schijndelaren betalen 50 euro. Voor meer informatie: Stuur een e-mail naar kerstmarktinschijndel@gmail.com 

 

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl