Geslaagd nieuwjaarsconcert als start jubileumjaar

SCHIJNDEL - Zondagmiddag 7 januari 2018 startte Die Drei Dörfer Musikanten hun jubileumjaar met een geslaagd en zeer druk bezocht nieuwjaarsconcert in Den Vink te Schijndel. De blaaskapel viert dit jaar haar 40 jarig bestaan op zaterdag 29 september 2018 met een zeer bijzonder programma. In samenwerking met de Vriendenclub wordt dit jubileum georganiseerd, waarbij de Vriendenclub bij het nieuwjaarsconcert een bijdrage van maar liefst 500 euro schonk om dit alles te ondersteunen. Enkele thema’s uit het bijzondere programma: in de aanloop naar 29 september biedt de kapel alle verzorgingstehuizen in de Gemeente Meierijstad een gratis concert aan. Inmiddels zijn de eerste boekingen daarvoor al gemaakt. 

Ook wil men dit voorjaar een DVD opnemen en die presenteren op de dag van het jubileumfeest. Verder wil men een Egerländer Play-In organiseren op de feestdag. Dat betekent dat er een zo groot mogelijk gelegenheidsorkest wordt gevormd van zoveel mogelijk muzikanten, en zo mogelijk ook koren, uit Meierijstad. De uitnodigingen hiervoor gaan binnenkort naar alle muzikanten van de ons bekende muziekverenigingen. Daarbij zullen ook enkele bevriende verenigingen worden uitgenodigd. Allemaal om gezamenlijk een fantastisch concert te geven op onze feestavond. Hoofddoel hiervan is het promoten van de blaasmuziek. Dat is zowel nodig als ook gewoon prachtig om te doen, zo stelt de kapel. Natuurlijk spelen Die Drei Dörfer Musikanten zelf ook op hun jubileum, dat spreekt voor zich.
Inmiddels heeft gemeente Meierijstad haar medewerking toegezegd.
Het nieuwjaarsconcert was een mooie kick-off van dit jubileumjaar met een zeer gevarieerd programma met zang van Anny Stobbe en André van der Leest. Voor meer informatie en het gespeelde programma zie: www.diedreidorfermusikanten.nl  

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl