Voetballen zonder te rennen

SCHIJNDEL - Walking Football is een spel wat bedacht is door Old Stars en bedoeld om zestigplussers in beweging te krijgen en te houden. De vereniging Old Stars is in 2013 opgericht in Groot-Brittannië en later door voetbalvereniging P.S.V. naar Nederland gehaald. Het doel is om mensen uit hun sociale isolement te halen. Ze uitnodigen om actief deel te nemen aan een teamsport die bij hen past.
Vaak wordt de noodzaak van regelmatig bewegen onder de aandacht gebracht. Vooral voor zestigplussers is het belangrijk om in beweging te blijven, en dan door middel van een sport die bij hun leeftijd en conditie past. Wim Vermeulen is lid van de vereniging Old Stars en haalt het Walking Football nu naar Schijndel. Hij heeft samen met anderen twintig weken meegespeeld bij P.S.V. Daarna is iedereen uitgevlogen naar clubs in de regio. Vermeulen: “Met aangepaste spelregels is het een andere manier van voetbal dan we gewend zijn. Bij Walking Football is rennen niet toegestaan, het gaat juist om het wandelen. Ook mag de bal niet boven heuphoogte gespeeld worden, kopballen zijn er niet bij dus. Men speelt niet in een elftal maar met een team wat bestaat uit zes à zeven spelers. Het spel wordt altijd begeleid door een fysiotherapeut en een EHBO post is verplicht aanwezig. Walking Football is een sport die zowel door mannen als door vrouwen kan worden gespeeld, samen. Gemengde teams leveren vaak een ander soort gesprekken op tijdens, maar ook na het spel.” Binnenkort gaat Vermeulen samen met Mink Versluis een training van de KNVB volgen. Hier leren ze alle bewegingstechnieken aan, welke zij dan weer meebrengen om te delen met de rest van het team.


Ton Zandbergen (secretaris van Avanti’31) is samen met Versluis en Vermeulen actief bezig om sportievelingen te motiveren zich aan te melden. Bij Avanti’31 heeft Old Stars een geschikte accommodatie gevonden waar de sport beoefend kan worden. Zandbergen vertelt: “Wij proberen altijd om de oudere leden bij de club te houden. Elke dinsdagochtend hebben we hier de OPA’s. Dat verwijst naast het grootouderschap van de meesten ook naar ‘Onderhouds Ploeg Avanti’. Deze groep vrijwilligers houdt het hele terrein schoon. Wellicht zitten daar een paar geschikte kandidaten tussen. Het Walking Football moet nog wat meer bekendheid krijgen maar ik ben ervan overtuigd dat het een kans van slagen heeft.”
Geïnteresseerden in Walking Football zijn welkom op de open informatieavond. Deze wordt gehouden in de kantine van Avanti’31 op maandag 5 maart om 19.30 uur. De officiële start van Walking Football is donderdagochtend 22 maart. Voor meer informatie en aanmelden: stuur een e-mail naar footballwalking@gmail.com

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl