Theaterproductie Boeiende Buren over Meierijstad

MEIERIJSTAD - Theaterkoor Stem staat stil bij de fusie van Schijndel, Sint-Oedenrode en Veghel tot Meierijstad. Nou ja, stil staan? Beter kan worden gesteld dat het theaterkoor zingt en danst bij het thema gemeentelijke fusie, de fusie die nu alweer een jaar geleden plaatsvond. De productie die op 16, 17 en 18 maart in de Brink in Eerde wordt uitgevoerd, krijgt de passende titel 'Boeiende Buren'.

Erik Brugmans, voorzitter van Stichting Theaterkoor Stem, vertelt: “Het is net als wanneer je in een nieuw huis komt wonen. Je belt een keer bij de buren aan of je komt elkaar bij de voordeur tegen. Je maakt een praatje en zo gaat dat nu ook bij de inwoners van Meierijstad. Ze weten wie hun buren zijn, maar elkaar echt kennen? Nee dat is vaak nog niet het geval”. Er komt nogal wat kijken bij de voorstelling die Theaterkoor Stem gaat brengen. Daarom zijn er verschillende werkgroepen binnen de stichting actief. Die hebben allemaal een taak toebedeeld gekregen. Zo zijn er mensen die zich bezig houden met de kleding, het decor, de kaartverkoop, de PR en natuurlijk de sponsoring. Daarnaast zijn er ook mensen actief met de inhoud van 'Boeiende Buren'. Wim Wijnakker is verantwoordelijk voor de regie en zorgt dat alle deelnemers op het goede moment het goede ding doen. Nancy Meijer zorgt als dirigente voor de muziek. Een van de dingen waar zij heel druk mee bezig is met het arrangeren van de te gebruiken muziek. “Het zijn allemaal bestaande en herkenbare nummers, maar die moeten wel geschikt worden gemaakt voor een koor”, aldus Meijer. 

Wim Wijnakker is als regisseur verantwoordelijk voor het toneel in 'Boeiende Buren' en vertelt: “Het stuk kent geen echte verhaallijn met hoofdrollen. Zie het eerder als een wandeling door Meierijstad. Je komt overal andere mensen tegen, die spelen op dat moment een rol. Daarna kom je weer ergens anders en is er weer iets nieuws dat daar het gesprek van de dag is. Het publiek ziet steeds fragmenten van de dingen die spelen in het dagelijks leven. Het is voor iedereen een in keer in de spiegel kijken. Je kunt je steeds de vraag stellen 'we zien elkaar wel, maar begrijpen we elkaar ook'?”. Hans van Koll is de productieleider. Zijn belangrijkste taak is om alle verschillende disciplines op elkaar af te stemmen. “Mensen zitten vol met goede ideeën en gaan heel snel en enthousiast aan de slag. Om te voorkomen dat er dingen dubbel gebeuren of nog erger dat er dingen niet gebeuren, moet ik ervoor zorgen dat alle puzzelstukjes op het juiste moment beschikbaar zijn." De uitvoeringen zijn op 16, 17 en 18 maart in De Brink in Eerde. Normaal is Eerde al het geografische middelpunt van Meierijstad, maar in het derde weekend van maart is het kerkdorp dat historisch al nauwe banden met Schijndel, Sint-Oedenrode en Veghel had ook het culturele middelpunt van onze gemeente. De kaartverkoop start binnenkort.

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl