Schijndels wielerteam fietst voor Ronald McDonald Huis

SCHIJNDEL - 'Tandje durbij', een Schijndels wielerteam heeft met de actie 'nachtzoentjes' bij McDonald's in Den Bosch 1.230 euro opgehaald.
Een delegatie van het wielerteam ‘Tandje durbij’ overhandigde zondagochtend de kerstbomen aan de Ronald McDonald Huizen in Veldhoven en Tilburg. Ook Noortje van Hoof, restaurant manager van McDonald’s aan de Hooge Steenweg in Den Bosch, was erbij.
“Wat een prachtig bedrag” vindt Roelien van Haersma Buma, van het Ronald McDonald Huis in Veldhoven, ze is blij verrast als het bedrag onthuld wordt. Van Hoof: “Het bedrag overstijgt ook onze verwachtingen. Bij de kassa waren vanaf half december voor
1 euro nachtzoentjes verkrijgbaar. Op iedere nachtzoen, in de vorm van een ster, kon je je naam en een wens voor een ziek kind schrijven, waarna je hem in de boom kon hangen. Jong en oud kochten een nachtzoentje en schreven er prachtige wensen op. Beide bomen hingen aan beide zijden helemaal vol.” Na de warme ontvangst in Veldhoven volgde een bezoek aan het Ronald McDonald Huis in Tilburg, waar de tweede kerstboom overhandigd werd. Ook hier een overweldigende reactie van Franca Adriaans: “Wat een geweldig mooi bedrag.” Beide bomen hebben een prominente plek in de huizen gekregen, zodat alle families en bezoekers de lieve wensen kunnen lezen.

Hartelijk dank
Wielerteam ‘Tandje durbij’ bedankt iedereen voor de geschonken nachtzoentjes. Een speciaal dankjewel voor Noortje van Hoof, die als restaurant manager van McDonald’s de actie initieerde en mogelijk maakte.
Ook veel dank aan Ton van Kaathoven van 2 Plus Exhibitions and Interiors en Mark van Rozendaal van Interieurbouw Heusden. Zij zorgden voor de prachtige houten kerstbomen waar de nachtzoentjes op bevestigd zijn. 

Home is where the heart is 
Op 23 en 24 juni gaan de mannen van ‘Tandje durbij’ in teamverband de HomeRide fietsen. Dé sponsorwielertocht van het Ronald McDonald Kinderfonds. 500 kilometer in de vorm van een hart in 24 uur, dag en nacht. De zorg voor een ziek kind gaat immers ook dag en nacht door. Het streven is zoveel mogelijk geld op te halen voor de Brabantse Ronald McDonald Huizen in Veldhoven en Tilburg.

Wilt u ook een bijdrage doen?
Via de website www.homeride.nl  kunt u een bedrag op naam van ‘Tandje durbij’ overmaken. Ieder bedrag is welkom.” Voor meer informatie zie de Facebookpagina @tandjedurbij.homeride 

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl