Concert Muziek Houdt Fit en Betje Wolff

SCHIJNDEL - Veteranenorkest Muziek Houdt Fit en Koor Betje Wolff gaan verrassen met een combinatie van klassieke en hedendaagse muziek en internationale zang tijdens een Anders dan Anders voorjaarsconcert. Het concert vindt plaats op zondag 14 januari van 11.00 uur tot 13.00 uur in De Vink in Schijndel. 

Veteranenorkest Muziek Houdt Fit uit Schijndel bestaat al tientallen jaren en wordt gevormd door een grote groep muzikanten uit Schijndel en omstreken. Zoals de titel al aangeeft betreft het hier een orkest met wat oudere muzikanten, lees mannen en vrouwen die allemaal hun sporen in de muziek al verdienden voor zij toetraden tot Muziek Houdt Fit. “Het zijn voornamelijk mensen die voorheen bij een harmonie of fanfare aangesloten waren, maar daar op enig moment om uiteenlopende redenen mee stopten en toch muziek willen maken”. En dat kan. Het orkest telt circa veertig leden, heeft een divers repertoire en jaarlijks talloze optredens. “Ze spelen marsmuziek, polka’s, maar ook moderne nummers en indien nodig kerkelijke stukken”. Ze treden regelmatig op. Zowel in zorgcentra, scholen, in de kerk, maar ook bij de vierdaagse van Nijmegen. Het repertoire wordt aangepast aan de gelegenheid waar ze spelen”.

Muziek Houdt Fit verzorgt ook jaarlijks een of meerdere concerten. Dit keer hebben zij de handen ineengeslagen met koor Betje Wolff uit Schijndel. De instrumenten van dit koor bestaan uit de stemgeluiden van circa dertig leden die drie-stemmig uitpakken met muziek en zang. Het repertoire behelst zowel oude als nieuwe Volksliedjes. Zij zingen liedjes in het Nederlands en Engels maar het koor draait ook de hand niet om voor een Russisch, Spaans of zelfs Afrikaans nummer. Koor Betje Wolff heeft leden die tot ver uit de regio tweewekelijks naar Het Gasthuis in Schijndel reizen om met elkaar te zingen.

Hoewel beide muziekgroepen op uiteenlopende manier muziek maken en beleven, hebben zij elkaar gevonden in het neerzetten van een gezamenlijk concert. Dat dit Anders dan Anders wordt hoeft geen betoog. “Het wordt heel afwisselend want we gaan om en om spelen en zingen. 
Kaarten kosten 3 euro  inclusief kopje koffie of thee en een eigen gebakken lekkernij en zijn te koop bij Tabaktief Jan van Roessel, bij leden van genoemde verenigingen en aan de kassa. 

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl