Nieuwe voorzitter bij SNO

SCHIJNDEL - Tijdens een bijeenkomst van het Schijndels Netwerk voor Ondernemers (SNO) bij de HeerenMeester donderdag droeg Pieter Snelleman na vier jaar zijn rol als voorzitter over aan Willem Wouters. Op een avond die verder in het teken stond van verhalen van Schijndelse ondernemers. Verhalen over hun bedrijf en hoe zij zich als ondernemer ontwikkeld hebben.

Wouters: “Dat is een van de speerpunten voor de komende jaren. Wij zijn er als netwerk in eerste instantie om elkaar beter te leren kennen en onze kennis en ervaringen als ondernemers uit te wisselen.” Het verhaal van Wahan Grigorjanc sprong er donderdag uit. Grigorjanc vertelde samen met zijn vrouw Nana hoe zij jaren geleden gevlucht zijn uit Armenië, hoe ze hebben moeten wachten op hun verblijfsvergunning en hoe ze daarna hun schoenmakerij begonnen zijn. Snelleman: “Het is een meeslepend verhaal en fantastisch om te horen hoe ze hun zaak, Mima Schoenmakerij, hebben opgebouwd tot beste schoenmaker van Nederland in 2016. Indrukwekkend!”

Startende ondernemers
In zijn eerste woorden als voorzitter hield Wouters een kort betoog over hoe startende ondernemers mee richting geven aan onze samenleving. “Wij moeten startende ondernemers omarmen en vooral heel goed naar ze luisteren. Zij zijn degenen die ons laten zien welke nieuwe wegen er voor ons liggen en hoe vernieuwing vorm krijgt. We nodigen starters dan ook van harte uit om zich bij ons aan te sluiten. We kunnen veel van elkaar leren.”

POM

Het SNO is net als de andere vijf ondernemersverenigingen in Meierijstad aangesloten bij het POM, het Platform voor Ondernemend Meierijstad, waar de zes voorzitters samen het bestuur vormen. Snelleman: ”De afgelopen twee jaar ben ik in die rol druk geweest met de samenwerking in onze nieuwe gemeente. Veel lange gesprekken over de onderwerpen waarop we samen kunnen werken en hoe we ons gezamenlijk kunnen vertegenwoordigen naar bijvoorbeeld de gemeente. Ik ben er trots op dat nu ook daar de eerste resultaten, zoals het economisch convenant met de gemeente, naar buiten komen.”
Ook bij het POM zal Wouters de rol van Snelleman in het bestuur dus overnemen. Wouters: “Er is daar ontzettend veel werk verzet. Ik zie het als mijn taak om er mee voor te zorgen dat die verhalen ook gedeeld kunnen worden.”

SNO

Bij het Schijndels Netwerk voor Ondernemers zijn op dit moment 210 bedrijven aangesloten. Meer informatie over de leden en de bijeenkomsten vind je op www.schijndelsnetwerk.nl

 

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl