Paaspop barst uit zijn voegen

SCHIJNDEL - De Engelse alternatieve rockband Nothing But Thieves liet op de vroege zondagavond 20.000 bezoekers dansen in Paaspops grootste tent Apollo. Later kwamen daar nog achtereenvolgens de Amerikaanse levende legende Iggy Pop (‘the godfather of punk’) en afsluiter De Jeugd Van Tegenwoordig het slotakkoord geven van een zinderende en perfect verlopen editie van het driedaagse festival Paaspop in Schijndel.

Verdeeld over drie dagen bezochten dit weekend maar liefst 81.000 bezoekers uit binnen- en buitenland (waaronder 11.000 kampeerders) de opener van het Nederlandse festivalseizoen, dat zichzelf opnieuw op alle fronten overtrof: 250 acts op 15 podia en area’s; tientallen foodtrucks met eten uit alle windstreken; de imposante Brooklyn Bridge die uitkomt op het verder uitgebreide festivalterrein en het campingdorp Paradise City met onder meer een eigen disco, bioscoop, Arcadehal en hot tubs.

Paaspop: het Brabantse Las Vegas
Het “Brabantse Las Vegas” was afgelopen Paasweekend traditioneel weer het epicentrum van drie dagen en nachten theater, cabaret, stand-up comedy, high class entertainment en vooral veel, héél véél muziek in alle soorten en maten van grote (inter)nationale acts zoals Bastille, BLØF, Fatboy Slim, Guus Meeuwis, Kensington, Nothing But Thieves, The Wombats en Triggerfinger.
De groeispurt die het festival de afgelopen tien jaar heeft gemaakt is ongekend. Trokken er in 2010 nog 9000 bezoekers naar het toen nog tweedaagse festival (dus 18.000 in totaal); dit jaar verbrak het mooiste festival van Nederland opnieuw zijn eigen record door per dag 27.000 muziekliefhebbers (81.000 in drie dagen) het begin van de lente en van het Nederlandse festivalseizoen te laten vieren.

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl