Verslag Paaspop 2018, door fotograaf Reem Groot

SCHIJNDEL - Vrijdag 30 maart: Bepakt, bezakt, gewapend met een tas vol lenzen en camera's, stapte ik vrijdag's op mijn fiets richting het Paaspop terrein. Het moment dat er altijd een soort van onrustig, maar prettig voorgevoel door mijn hoofd en lijf raast. Ready to Rock'n'Roll!

Even wennen aan de nieuwe, maar schitterende indeling van het terrein. Backstage kwam ik de jongens van ANBU en rapper JOOST tegen. Tijdens een biertje kwam de vraag of ik hun optreden en hen backstage vast wilde leggen. Even later barstte hun zweterig, energiek en loeihard optreden los in de ROXY voor een enthousiaste menigte. Joost en zijn consorten hadden wel zin in een feestje! 'Het is voor ons de eerste keer op een dergelijk groot festival en we zijn best zenuwachtig' vertelden ANBU en JOOST. Maar daar was 'live' niets meer van te merken. Tussendoor even naar LOCO ROYALE voor een optreden van De LOCO'S. De hele zaal op zijn kop met aanstekelijke heerlijk foute look, muziek en show. Even later in de JACK DANIEL'S was het de beurt aan de meiden van het Deense 'VELVET VOLUME'. Drie zussen die met hun Rock een heuse 'Wall of Sound' weten te creëren.  Eigenzinnig en origineel! Op mijn terugrit door de regendruppels per fiets voel ik dat ik weer in mijn jaarlijkse Paaspop-Modus ben gekomen. 

Zaterdag 31 maart: Na een stevig ontbijt en een liter koffie vermeng ik mezelf weer met camera in de vrolijke massa van Paaspop. Een klein griepje heeft mij overvallen, maar ik laat mezelf niet zomaar uit het veld slaan en probeer een spinazi-prei-advocado smoothie.

Ik leef hier meteen weer van op en ga naar de APOLLO voor een optreden van MISS MONTREAL. Sanne weet de volle zaal vanaf het eerste nummer te boeien met haar prachtige stem. Even later op het evenementen terrein schiet ik wat foto's, maar zie vanuit mijn ooghoek dat er een zwarte lucht aan komt. Een heuse gigantische rolwolk trekt over het terrein; een geweldig gezicht en ik was er net op tijd bij! Ook net op tijd ben ik weer in de PHOENIX, waar ik veilig en droog geniet van een optreden van het Zuid Afrikaanse JEREMY LOOPS. Aanstekelijk dansbare rock en pop muziek vinden we later weer in de APOLLO met THE WOMBATS en later BASTILLE, die de dag afsloten in de APOLLO. 

Zondag 1 april: Na een korte nacht, wederom een stevig ontbijt, trek ik voor dag drie mijn bemodderde laarzen aan en vertrek naar het Paaspop terrein. Ik begin langzaam, stukje bij beetje wat af te takelen voel ik. Maar vandaag zal ik IGGY POP zien en dat houdt mij 100 procent op de been!

TRIGGER FINGER geeft al vroeg in de avond een wervelende rockshow in de APOLLO. Pure muziek, iedereen meeslepend, jong en oud. Voor wat heavy rock moet je in de JACK DANIELS zijn. Met mijn oordopjes in luister ik naar het optreden van OBITUARY. Een band die haar sporen al reeds lange tijd heeft verdiend en word gezien als de uitvinder van de dead-metal. Ze speelden de gehele tent plat. Ruim op tijd stond ik alweer in de APOLLO. Ik moest er gewoon op tijd bij zijn. Er niets van missen. IGGY POP. Ik vroeg me af wat hij zou gaan brengen; in 2012 bracht hij nog een CD uit met Franstalige wat chanson-achtige nummers. Maar direct begon de 70-jarige met 'I wanna be your Dog' van THE STOOGES, rende in zijn heerlijk gerimpelde blote bovenlijf rond over het en langs publiek en podium. Al snel volgde 'Lust for Life' en 'The Passenger' en zo ging het maar door. De gehele APOLLO stond op zijn kop. Een geweldige Rock'n'Rollshow, voorzien van de nodige IGGY POP humor en voor mij persoonlijk de afsluiter van PAASPOP 2018! Tot volgend jaar!

Reem Groot

Voor meer foto's: https://mooischijndel.nl/albums/2810/paaspop-2018

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl