Seniorenvakantieweek 2018

MEIERIJSTAD - Ieder jaar organiseert het Damiaancentrum een vakantieweek voor senioren. De week is bedoeld voor mensen die om wat voor reden dan ook zelf niet op vakantie kunnen. Het is een buitenkansje om een aantal dagen met leeftijdgenoten in een ontspannen sfeer door te brengen. En er lekker even tussenuit te zijn. Dit jaar werd de vakantieweek voor de zevende keer georganiseerd. Vrijwilligers van het Damiaancentrum hadden, met behulp van diverse welzijnsorganisaties, KBO, Caritas, praktijkondersteuners van huisartsen, potentiële deelnemers benaderd. Uiteindelijk is er een groep van 15 mensen geselecteerd, 9 vrouwen en 6 mannen uit Meierijstad.

Eerst was er een kennismakingsbijeenkomst, in het Damiaancentrum. Het ijs was snel gebroken. Een paar uur later keerden ze met een goed gevoel huiswaarts en gaven ze aan, uit te zien naar de vakantieweek. 
Die week vond plaats van 24 tot 29 april in het Dominicanenklooster in Huissen. Drie vrijwilligers van het Damiaancentrum begeleidden de week. Het programma bestond uit workshops, quizzen, muziek, samen eten, spelletjes en de nodige rustmomenten. Het was een uitgebalanceerd programma waarin voldoende tijd was voor ontspanning en voor het luisteren naar elkaars verhalen. De deelnemers hebben genoten van een inspirerende, gezellige en waardevolle week waarbij verdriet werd gedeeld er ook heel wat afgelachen werd.
Vrijwilliger en begeleider Piet van de Tillaart blikt terug: "Het was een mooie groep mensen. Ze durfden zich open te stellen en deelden veel met elkaar. Ik heb genoten van de vriendschap en warmte die ik heb mogen ontvangen. Het was een activiteit die perfect aansloot op de doelstelling van het Damiaancentrum: een ontmoetingsplaats zijn voor mensen, hen een extra steuntje in de rug geven en een lichtpuntje te zijn voor de momenten, dat men het leven wat donkerder inziet". 

 

 

 

 

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl