Een Schijndels feestje voor een goed doel

SCHIJNDEL - Het City Theater in Schijndel is zaterdagavond 16 juni de plek waar je moet zijn. Turondo Dance organiseert een benefietconcert met Schijndelse artiesten op het podium. Met zang van Theo van Veghel, Dirk Drost en Esther van Heeswijk moet het een heus meezing- en dansfeest worden. Niemand minder dan Johan Mauriks is de dj van de avond, hij zorgt ervoor dat tussen de optredens door het feest gewoon doorgaat. De opbrengst van de avond gaat naar Turondo Dance. Hiermee wordt onder meer een nieuwe dansvloer bekostigd.

De organisatie van de avond is in handen van Monique van de Ven, Sabine Mutsaarts en Bianca van Veghel. Alle drie zijn ze nauw betrokken bij de vereniging en zetten ze graag de schouders onder dit evenement. Van Veghel: “De repetitie ruimte van Turondo Dance (aan de Toon Bolsiusstraat, voorheen de Lindeboom, red.) is toe aan een opfrisbeurt. Het belangrijkste is een nieuwe vloer, maar we kunnen nog wel meer dingen bedenken. Turondo is een financieel gezonde vereniging en dat willen we graag zo houden. Maar, een nieuwe dansvloer is kostbaar, dat geld hebben we niet. Met de reguliere subsidie komen we er ook niet, een échte verbouwing hebben we al uit ons hoofd gezet.” Turondo Dance is een vereniging met een groot ledenaantal, meer dan 200. De repetitieruimte is dagelijks in gebruik, samen met andere verenigingen een ruimte huren is daardoor niet mogelijk. Dit is ook de reden dat de kosten niet gedeeld kunnen worden. “Dansen is vaak de tweede sport”, gaat ze verder. “Ouders hebben meestal al hun ‘vrijwilligers uurtjes’ al ingezet op de ‘eerste’ sport. Dat klinkt wat oneerbiedig, toch is dat zo. Veel kinderen doen aan een teamsport als hockey en korfbal. Dansen doe je erbij, op een doordeweekse middag of avond. Contributie verhogen is ook niet wat we willen. Vandaar dat we dit bedacht hebben, zo hopen we in ieder geval een leuk startkapitaal te vergaren. We hebben er zin in, het wordt een avondvullend programma. Een echt Schijndels feestje waarbij alle Schijndelaren van harte welkom zijn.”
Kaarten voor de benefietavond kosten 5 euro en zijn te koop bij Tabaktief Jan van Roessel. De benefietavond is op 16 juni, het feest begint om 20.00 uur en gaat door tot sluitingstijd.

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl