Avond4daagse in Afrikaans klimaat

SCHIJNDEL - Onder muzikale begeleiding van Koninklijke Harmonie Sint Cecilia liepen trots de ruim 1300 deelnemers aan de achtste Avondvierdaagse vrijdag door het centrum van Schijndel op weg naar de medaille-uitreiking bij het Spectrum. Vier dagen lang hadden ze 5, 10 of 15 gewandeld door Schijndel en omgeving.

Olifant Bubba van het circus Freiwald veroorzaakte op de eerste dag veel opschudding. Bubba stond op en naast de route bij de rotonde van de Steeg te grazen en trok vele kijkers. Vier dagen lang is het merendeels ideaal wandelweer geweest, zonnig en niet te warm. Zelfs de donkere wolken op donderdag konden het enthousiasme van de wandelaars niet temperen. Gewapend met paraplu’s en regencapes trokken de wandelaars vol goede moed door de Borne en omgeving.

Zwerfafvalvrij
De Avondvierdaagse deed dit jaar mee met de actie van de Wandelbond KWBN en Supporter van Schoon. Deelnemers kregen een afvalzak mee, waarin ze hun eigen afval konden verzamelen, maar ook eventueel rondslingerend afval konden opruimen. De familie Smit nam deze taak serieus op zich, elke dag wisten ze wel twee zakken met afval te verzamelen.

Jonge gezinnen
De Avondvierdaagse is inmiddels een vaste waarde in Schijndel geworden, elk jaar lopen er naast steeds meer jonge gezinnen ook vriendengroepen en wandelaars mee die zich voorbereiden op de Nijmeegse Vierdaagse. Op de controleposten worden de wandelaars dan ook goed verzorgd en zijn er banaantjes, fruit en water beschikbaar gesteld door de sponsoren. Op de laatste avond was er zelfs muzikale omlijsting van het koor Gimmese Smart op de verzorgingspost bij de Zandkantsestraat waar de lopers door Fair Trade Schijndel en Plus Eijkemans werden getrakteerd op een verfrissende fruitsalade.

Geweldig evenement
Karli Vorstenbosch van de organisatie Avond4daagse: "We kunnen als organisatie heel tevreden terugkijken op deze achtste editie van de Avond4daagse Schijndel. Ook die olifant trok veel bekijks onderweg, een leuk extraatje voor de wandelaars. Het weer werkte goed mee, donderdag hebben we even overwogen om het die dag niet door te laten gaan maar uiteindelijk zijn we in Schijndel gespaard gebleven wat betreft hele zware buien. Alle wandelaars genoten van een gezellige intocht op vrijdagavond. Mede dankzij onze sponsoren en de vele deelnemers is het een geweldig evenement geworden."

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl