Beeballdag BSV Starlights met perfecte weersomstandigheden

SCHIJNDEL - BSV Starlights heeft een perfecte start van de activiteiten rondom het veertigjarig jubileum gehad. Zondag vond de Beeballdag plaats in Schijndel. Veertien teams, honderdvijfentwintig kinderen, uit Noord-Brabant, Limburg en zelfs uit Frankrijk beleefden een geweldige dag. Een toernooi speciaal bedoeld voor kinderen onder de twaalf jaar. Het weer werkte enorm mee, onder de stralende zon proefden de jonge honk- en softballers aan de sport. Om 10.30 uur opende wethouder Coby van der Pas het evenement. Zij gooide de eerste bal van het toernooi op Koen Blom, Schijndelse jeugdinternational, opgeleid bij BSV Starlights.

“De Beeballdag is mede bedoeld om de honk- en softbalsport te promoten”, vertelt voorzitter Adrie Hellings. “De meeste kinderen zijn al wel lid van een club, maar een aantal zijn juist nieuw. Zij komen vandaag kennismaken met deze sport. Op deze groep hebben wij onze beste trainers gezet, hopende dat zij hen enthousiast weten te krijgen voor het honk- en softbal. Naast het spelen van wedstrijdjes tegen elkaar hebben we vandaag ook een spelcircuit opgezet met allerlei leuke spelletjes voor de kinderen.”

Nieuwe aanwas
In de kennismakingsgroep doen onder andere Sterre (9), Nils (8), Tuur (7), Lieve (5) en de tweeling Teun en Daan (7). Allemaal zijn ze razend enthousiast, ze vinden het leuk en doen mee omdat ze graag buiten spelen. Vooral Nils en Daan willen graag op de foto.

Iedereen een medaille
BSV Starlights heeft veel (oud) leden die zich inzetten voor de Beeballdag. Het is de enige honk- en softbalvereniging in Meierijstad. “In Schijndel kunnen heel veel sporten worden beoefend”, gaat Hellings verder. “Vanwege het feit dat er minder kinderen geboren worden, krijgen we ook minder aanmeldingen. Met dit soort activiteiten willen we de jeugd laten kennismaken met deze ontzettend leuke sport. Het gaat vandaag niet om het winnen, maar om het meedoen. Alle kinderen krijgen na afloop een medaille en sleutelhanger. Wij van BSV Starlights organiseren in de komende weken nog een aantal activiteiten omtrent het jubileumjaar. Kijk voor meer informatie hierover op: www.starlights.nl.

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl