Kunstwerk 'Zodat we elkaar verstaan' onthuld

SINT-OEDENRODE - Donderdagavond 5 juli is het kunstwerk ‘Zodat we elkaar verstaan’ bestemd voor de raadzaal in Sint-Oedenrode onthuld. Het kunstwerk is gemaakt door de Meierijse kunstenares Annie Veldkamp. Zij woont en werkt in Sint-Oedenrode. Sinds 2000 heeft ze haar eigen atelier ‘AV Look’ en sinds 2005 werkt ze dagelijks intensief met vilt. Werken met dit natuurproduct is voor haar rustgevend en ze kan hierin haar gedachten kwijt.

"Het is voor mij een vorm van mediteren", zegt ze hierover. Haar vilten kunstwerken kenmerken zich doordat het dikwijls
grote objecten zijn met een driedimensionale uitstraling. Warm, origineel en natuurlijk. Vernieuwend is het gebruik van zeefdruktechniek op het vilt.
Haar thema is ‘Natuurlijk mooi, mooi natuurlijk’. Meer informatie over Annie Veldkamp? Kijk op www.avlook.nl

Verbetering van de akoestiek
Op 2 januari 2017 startte de gemeenteraad Meierijstad met zijn eerste raadsvergadering in de vernieuwde raadzaal en parallelle zaal. Na een aantal vergadering bleek dat de akoestiek in de raadzaal slecht is, waardoor de sprekers niet altijd goed te verstaan zijn voor raadsleden en publiek. Uit een geluidsonderzoek bleek dat het plaatsen van geluidsabsorberende panelen in de koepel en op de kolommen in de raadzaal tot grote verbetering van de akoestiek zou leiden.

Lokale kunst
Om het noodzakelijke te combineren met het stimuleren van lokale kunst is contact gezocht met een lokale wol/viltkunstenares. De Meierijse kunstenares Annie Veldkamp woont en werk in Sint-Oedenrode in haar eigen atelier ‘AV Look’.
Mevrouw Veldkamp heeft panelen ontworpen en dit zorgt voor een uniek kunstwerk, zodat niet alleen het geluid wordt verbeterd, maar dit ook ten goede komt aan de aankleding en uitstraling van de raadzaal.

Kunst en cultuur in Meierijstad 
Kunst en cultuur dragen bij aan de persoonlijke ontwikkeling, creativiteit en identiteit van mensen en de leefbaarheid van kernen in een gemeente. Kunst en cultuur verbinden mensen. Daarom vindt de gemeente Meierijstad het belangrijk hierin op allerlei gebieden te investeren. Variërend van het mogelijk maken van kunstlessen in het basisonderwijs met de CHV Academy en Cultuurkade Meierijstad, het ondersteunen van voorzieningen zoals Bibliotheek Meierijstad en Phoenix Cultuur, tot het plaatsen van kunstwerken in de openbare ruimte.

 

 

 

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl