Fijne vakantie!

We kwamen deze boodschap tegen en willen hem graag met jullie delen. Fijne vakantie allemaal, en 'Vergeet de L niet'.

Er was eens vrouw die zichzelf alsmaar voorbij liep.
’s Ochtends bij het opstaan waren haar gedachten bij de middag. En tijdens de lunch dacht ze alweer aan het diner. ’s Nachts lag ze te piekeren over de volgende dag en wat ze dan allemaal nog moest doen. Zo ging dat haar hele leven al, steeds maar vooruit denken en zichzelf druk maken over de tijd die voor haar lag.

Op straat rende ze zo hard dat mensen zeiden: "Die loopt zichzelf nog eens voorbij, ze vergeet te leven." 
Om met anderen een praatje te maken had ze het te druk, daarvoor had de vrouw geen tijd. Wél praatte ze veel in zichzelf. Ze zei dan: “Ik moet nog even” of “Laat ik snel even” of “Ik kan nog net even”. Het woordje ‘even’ werd in bijna elke zin door haar gebruikt. Zo vaak dat de mensen om haar heen haar inmiddels ‘Mevrouw Even’ noemden.

Op een dag was ‘Mevrouw Even’ zo moe dat ze een afspraak maakte bij de huisarts. Ook daar mompelde ze steeds in zichzelf dat ze nog even dit en nog even dat moest doen. De arts was een wijs man en zei tegen haar dat het niet zo goed met haar ging maar dat hij haar waarschijnlijk wel kon helpen. “Zeg het maar snel dan dokter”, zei de vrouw. “Want ik moet nog vlug even…”.

“Kijk’, zei de arts. “Daar hebt u het weer. U bent zo gehaast, u vergeet de L, die laat u steeds maar liggen”. “Wat laat ik liggen?” vroeg de vrouw verbaasd. “De L mevrouw”, antwoordde de arts. ”U vergeet de letter L in uw leven. Ga maar naar huis en denk eraan dat u steeds de L voor uw woorden plaatst. Dan zal uw vermoeidheid vanzelf voorbij gaan.”

En de vrouw deed het. Ze zette steeds de L voor haar veelgebruikte woordje ‘even’. “Ik moet nog L..even. Laat ik snel L…even. Ik kan nog net L…even.” Ze schrok ervan en kwam tot de conclusie dat het ‘even’ haar weerhield om te ‘LEVEN’.

Voor alle Schijndelaren en andere mensen “Een fijne vakantie gewenst. Laat de boel de boel maar ‘even’. En denk aan de L. Geniet van het LEVEN”

We gaan verhuizen en zijn er ook ‘even’ tussenuit. 
De eerstvolgende krant komt uit in week 33, op woensdag 15 augustus.

Redactie DeMooiSchijndelKrant

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl