Nelly van Aarle zit niet achter de geraniums

SCHIJNDEL - Stilzitten is er voor de Schijndelse Nelly van Aarle niet bij. Altijd is ze in de weer met haar schilderkwasten of treedt ze op met haar muzikale groep ‘Sweet Sixty’. Ook is de vijfenzestigjarige duizendpoot oprichter van de ‘Red Hats’. Een hechte club dames waarmee ze, gekleed in het paars met op het hoofd een rood hoedje, maandelijks leuke en bijzondere uitstapjes maakt. Een bezige bij dus, die Nelly.

Meteen steekt ze van wal: “Ik heb altijd een negatief zelfbeeld van mezelf gehad. Vooral als kind maar eigenlijk nog steeds. Ik was onzeker over mijn gewicht. Als ik terugdenk aan de tijd dat ik ging trouwen. De weegschaal gaf vijfenvijftig kilo aan maar daar konden best nog een paar kilo vanaf vond ik, wat me ook lukte. ‘Zie je wel, ik kan wél iets’, dacht ik dan. En ik heb in mijn kinderjaren buitenshuis dingen meegemaakt die niet hadden mogen gebeuren. Iets wat ik jarenlang verdrongen heb. Op latere leeftijd kreeg ik hier veel last van en met behulp van therapie heb ik er min of meer mee leren leven. Maar wég gaat het nooit.”

Ontspanningsmassage
Nelly is op jonge leeftijd van school gegaan om te gaan werken. “Ik had ook graag wat langer doorgeleerd. Mijn droom was om de opleiding tot schoonheidsspecialiste te volgen. De werkelijkheid liep anders. Er moest geld verdiend worden. Allebei mijn ouders kwakkelden met hun gezondheid, het was normaal in die tijd dat kinderen hun steentje bijdroegen op financieel gebied. Ik kwam bij de Sok terecht waar ik me absoluut niet op mijn gemak voelde. Gelukkig kreeg ik de kans om van baan te veranderen. Mijn neef had een garage in het dorp en kon wel wat extra handen gebruiken. Later heb ik nog allerlei cursussen gevolgd in onder meer ontspanningsmassage. Het zijn veelal zieke vrouwen die (in overleg met hun arts) bij me komen. Ik doe dit werk zonder er een vergoeding voor te vragen omdat ik mensen graag help en er zelf ook beter van wordt. In september start ik weer met een nieuwe cursus op massagegebied. Ik kan veel energie en emotie kwijt in zowel masseren als in schilderen.”

Inspiratie
Nelly is al jaren getrouwd met Wim, samen hebben ze twee kinderen. “Ik ben denk ik dertig jaar Schijndel uit geweest. Samen runden we een cafetaria in Boxtel. Vanwege het feit dat ik reuma kreeg werd het werken in de horeca te zwaar voor me. De zaak werd verkocht en samen met Wim verhuisde ik terug naar Schijndel. Ik viel in een enorm gat en wist niet wat ik met mijn tijd aan moest. Toen ben ik schilderlessen gaan volgen. Mijn eerste schilderij hangt hier nog steeds, daarin is mijn hele leven verwerkt. Er is een tijd geweest dat ik niet of weinig geschilderd heb omdat ik gewoonweg geen inspiratie had. Ik zat niet lekker in mijn vel en had privé veel problemen. Kunstenares Martje Waals heeft me weten te motiveren om het weer op te pakken. Nu schilder ik weer volop. Soms alleen en soms in een groepje.”

Vrijwilligerswerk
Naast haar creatieve uitspattingen en massagewerk is Nelly ook regelmatig te vinden als vrijwilliger. “Dat heb ik eigenlijk mijn hele leven al gedaan, zorgen voor ouderen. Of mezelf inzetten voor met mensen met een beperking bij Stichting Kakelwals. Ik bedoel maar, ik kruip nog lang niet achter een geranium.”

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl