Team Tonnie Samenloop voor Hoop

SCHIJNDEL - Komend weekend wordt in Sint-Michielsgestel de Samenloop voor Hoop georganiseerd. Bijna zevenhonderd mensen, verdeeld over achtendertig teams doen hieraan mee. De start is zaterdag om 16.00 uur, vierentwintig uur later wordt na de slotceremonie het evenement afgesloten. Team Tonnie is een Schijndelse groep met als middelpunt Tonnie van der Aa. Collega’s, vrienden en familie lopen met deze eenenzeventigjarige Schijndelaar mee met de Samenloop voor Hoop.

Een gouden team
Bijna een jaar geleden kreeg Tonnie van der Aa de diagnose darmkanker. Inmiddels zijn uitzaaiingen gevonden in zijn hoofd. “Maar ik ben er nog”, vertelt hij. “Ik ben een positief ingesteld mens. Natuurlijk heb ik ook dagen dat het minder met me gaat. Die Samenloop voor Hoop is iets wat ik heel graag wil doen. Het belangrijkste doel is het onder de aandacht brengen van de ziekte. Maar ook het samenzijn met elkaar. Ik heb een gouden team om me heen van vijftig vrienden en collega’s. Marga en Amy van Deelen zijn enkele kartrekkers van dit team. "Het aantal lopers kan nog wel meer worden", aldus Marga. "Mensen die spontaan aansluiten en met ons meelopen. Er komen vast momenten gedurende het evenement dat dit heel hard nodig is, dat je even in een dipje zit. Met een spontaan rondje meelopen komen we daar wel weer uit. Bij de slotceremonie is het hele team aanwezig en loopt Tonnie natuurlijk voorop.” Het team vindt het belangrijk om te laten zien dat ze als een team bij elkaar horen en hebben daarom  T-shirts laten bedrukken. Omdat ze lopen voor hun dierbaren hebben ze wensballonnen, waarop deze namen geschreven staan. De wensballonnen worden zaterdagavond, als het weer het toelaat, opgelaten. 

Positiviteit
Veel Schijndelaren kennen Van der Aa, hij heeft jarenlang als ober gewerkt, naast zijn baan als stratenmaker. “Ik heb veel meegemaakt in mijn leven”, gaat hij verder. “Zowel leuke als minder leuke dingen. De laatste jaren nam mijn leven een positieve wending, het ging weer een stuk beter met me. En toen kreeg ik in november die diagnose. Het kwam echt als een mokerslag, verschrikkelijk. Maar het brengt me ook veel goeds. Ik merk dat heel veel mensen met me meeleven, dat blijkt ook nu weer tijdens de aanloop naar Samenloop voor Hoop. Ik zie er erg naar uit en hoop ook dat veel toeschouwers naar Sint-Michielsgestel komen.”

De locatie van het evenement is op het Meanderplein in Sint-Michielsgestel, dit is het plein bij het gemeentehuis. Daarnaast heeft Team Tonnie bij hun tent nog een koffiekraam, loterij en een frietkar staan waarmee extra geld wordt opgehaald voor het KWF.

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl