Stichting Morrison zoekt deelnemers

SCHIJNDEL - Schijndel is sinds maart van dit jaar een arbeidsmatige dagbesteding rijker. Aan de Heidebloemstraat 15 is Stichting Morrison gevestigd. Hier worden producten gemaakt door mensen met een lichte verstandelijke beperking. Ook kunnen mensen met niet aangeboren hersenletsel (NAH) zich aanmelden bij Stichting Morrison.

Stichting Morrison is een initiatief van Petula en Peter Hali. Het zevenjarige neefje van Petula, Morrison, is de aanleiding en naamgever van de stichting. “Morrison heeft autisme en het is voor zijn ouders niet gemakkelijk om een goede en veilige plek voor hem te vinden. Hij is zelf nog te jong om deel te nemen aan de dagbesteding”, vertelt Petula. “De stichting is gericht op mensen vanaf achttien jaar. We hopen Morrison straks te kunnen verwelkomen in een veilige en prettige omgeving waar hij zijn talenten kan ontwikkelen.”

Beschermde opvoeding
De dagbesteding is opgezet met als doel: een arbeidsmatige werkomgeving bieden voor talenten die hiervoor een indicatie hebben. Het theater, de tuin en een creatief atelier wordt ingezet als doel en als middel. Peter vertelt; “Bij Stichting Morrison hopen we in de toekomst een geschikte werkomgeving te kunnen bieden voor mensen uit Schijndel en omgeving. Speciaal bedoeld voor degenen die niet in een reguliere arbeidsomgeving passen. Dat zijn dan over het algemeen mensen met een lichte verstandelijke beperking die een PGB ontvangen (Persoons Gebonden Budget, red.). Of mensen die na bijvoorbeeld een herseninfarct blijvend letsel ondervinden. Voor deze mensen is het vinden van een geschikte baan heel lastig, zo niet onmogelijk. Zij zitten dan noodgedwongen thuis wat natuurlijk zonde is. Het is begrijpelijk dat ouders hun zoon of dochter met een lichte verstandelijke beperking beschermen. Maar ze kunnen vaak veel meer dan in eerste instantie wordt gedacht. Onze kracht zit hem in het denken in mogelijkheden in plaats van in beperkingen. Wij bieden hen hier een geschikte werkomgeving wat bij hun niveau en tempo past.”

Werken vanuit een passie
Stichting Morrison werkt nauw samen met Stichting Novalis uit Vught. Per toeval kwam het stel in contact met hen en van het een kwam het ander. “Ik was meteen verkocht en wilde heel graag zelf wat betekenen voor deze mensen”, zegt Petula. “Wij doen dit ook vanuit een passie. Vooralsnog in deeltijd, naast ons gewone werk. Omdat we nog maar pas begonnen zijn hebben we nog niet voldoende deelnemers om van maandag tot en met vrijdag open te gaan.”

Alles voor de stichting
De aansturing van vrijwilligers en het begeleiden van de dagbesteding ligt in handen van Peter en Petula. Voor de zorg gerelateerde taken zijn professionals aangesteld. Stichting Morrison is op zoek naar vrijwilligers, mensen met knowhow als het gaat om houtbewerken of het opknappen van oude meubels. Ook kunnen zij steun gebruiken uit verschillende hoeken. Dat kan een financiële sponsoring zijn vanuit bedrijven maar ook materialen zijn welkom. Alles wat binnenkomt, komt ten goede aan de stichting.

Nieuwsgierig geworden?
Regelmatig worden open dagen georganiseerd, op wisselende dagen in de week. De eerstvolgende keer is dinsdag 18 september van 11.00 tot 19.00 uur. Belangstellenden, vooral deelnemers en hun familie, zijn van harte welkom om eens een kijkje te komen nemen.

Stichting Morrison
Heidebloemstraat 15
5482 ZA Schijndel
telefoon: 073-2200098
E-mail: info@stichtingmorrison.nl 
Website: www.stichtingmorrison.nl 

 

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl