Hopoogstfeest

SCHIJNDEL - In een sfeervol aangeklede hopest, die gevuld was met genodigden en belangstellenden, droeg pastor Jacques Leo de Heilige Mis op. Hierin bedankte hij in het bijzonder de Heilige Rochus voor de toch nog vrij goed geslaagde oogst.

Na de dienst liep carnavalsclub de Geinstampers al muziekmakend voor de kar met daarop gezeten de hopplukker van 2018 Mariëlle van Gerwen-Wolven. De tocht leidde naar het hopveld aan `t vurste Puthorstje.
Na een openingswoord door de voorzitter van de schaapskooi Bart Claasen, waarin hij de vele vrijwilligers bedankte, werd de eerste hop geplukt. 
Ook werd de nieuwe slogan voor carnavals seizoen 2019 bekend gemaakt door de minister van protocol, Johannes en deze luidt:'Skorsbos Kwèkt'.
Onder de klanken van het jachthoorn korps en de Geinstampers ging het gezelschap terug richting Schaapskooi, waar de eerste hop symbolisch op de droogeest werd gelegd.
De bezoekers konden daarna nog genieten van de diverse muzikale optredens, waaronder het opleidingsorkest van de Koninklijke Harmonie Sint Cecilia.

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl