Hoog bezoek op de Noordkade

VEGHEL - Massaal verwelkomden de inwoners van Meierijstad Koningin Maxima op maandagmiddag 10 september. Onze koningin was naar Brabant afgereisd om de officiële opening van Theater de Blauwe Kei te verrichten. Tevens werd het 100-jarig bestaan van CHV De Noordkade gevierd.

Jong en oud was aanwezig om een glimp van koningin Maxima op te vangen. Honderden belangstellenden stonden al bijtijds opgesteld langs de route om een goed zicht te hebben op onze koningin. Honderdzestig kinderen van Basisschool De Heijcant uit Schijndel en Basisschool ’t Ven uit Veghel mochten de koningin toezingen. Covermodel Sem uit Veghel mocht een boeketje bloemen overhandigen aan Koningin Maxima. 
Nadat Koningin Maxima het zangkoor en de wuivende menigte gepasseerd was, is ze naar binnen gegaan om het theater goed te bekijken. Vergezeld door onder andere Burgemeester van Rooij en Commissaris van de Koning Wim van de Donk heeft ze een bezoek gebracht aan verschillende workshops. En onze koningin heeft De Blauwe Kei officieel geopend. Ze overhandigde een dirigeerstok aan de dirigent van een orkest, waardoor hij hen kon aansturen om te spelen. Daarmee was het theater geopend. Aan de achterzijde van De Noordkade, buiten bij De Afzakkerij, speelde een band van Pop & Co. Hier heeft Koningin Maxima nog even genoten van de muziek, waarna haar bezoek aan Meierijstad ten einde was.

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl