’t Bierkransje aan de finish van de Mont Ventoux

SCHIJNDEL - Ruim veertig jaar geleden is vriendengroep 't Bierkransje ontstaan. Begonnen in het Schijndelse uitgaansleven. Later werd dat uitgaan wat minder maar de mannen hebben elkaar nooit uit het oog verloren.

Verschillende reünies en 25 jarige bruiloften zijn voorbij gekomen. Een van de leden van ’t Bierkransje, de sportieve Henk van Liempd, heeft een half jaar geleden het plan opgepakt om de Mont Ventoux in Frankrijk op de fiets te gaan beklimmen. Dit samen met zijn zoon Maarten. Beiden hebben honderden kilometers getraind om deze missie te laten slagen. Henk kampt al een tijdje met gezondheidsproblemen en wilde zijn conditie op deze manier testen. Samen met Maarten heeft hij de berg bedwongen om geld in te zamelen voor Cliniclowns.

Volgens Henk hoefde zijn vrouw en zijn andere zoon Rob, niet te komen kijken, want het was zo ver van huis. Daarmee ontstond het idee om met 't Bierkransje, met de vrouw, zoon en zus van Henk, toch maar eens te gaan kijken. Henk wist van niets. Maarten zat wel in het complot. Henk en Maarten waren al anderhalve week op locatie om de boel te verkennen en te trainen. Vrijdag 21 september is de groep met 18 personen vertrokken naar Frankrijk in twee taxibussen van Taxibedrijf van Kampen.
Er werden 4 huisjes gehuurd aan de voet van de Mont Ventoux. De voorpret was enorm. Zaterdag 22 september was de dag van de beklimming. Rond 13.15 uur kwamen de rode en gele helm van Henk en Maarten in zicht toen ze de laatste bocht doorkwamen. Maarten attendeerde zijn vader op het gezelschap met spandoeken bij de finish. Dat moment zullen de leden van ’t Bierkransje en aanhang niet snel vergeten. Al met al een superprestatie van Henk en Maarten. En ’t Bierkransje heeft een onvergetelijk weekend gehad.


Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl