De nieuwe SKOPOS verwonderingsplek

SCHIJNDEL - Na een lange voorbereiding is donderdag 4 oktober Let’s Play eindelijk gestart. Let’s Play is de SKOPOS Verwonderingsplek voor alle basisschoolleerlingen uit Schijndel. Het doel van Let’s Play is om onderwijs en arbeidsmarkt met elkaar te verbinden. Zodat kinderen breder worden opgeleid en uiteindelijk een betere keuze kunnen maken wanneer zij de arbeidsmarkt op gaan. Let's Play is bedacht door een drietal leerkrachten. De uitvoering is tot stand gekomen in samenwerking met het Schijndelse bedrijfsleven. Zij hebben de inrichting van alle ruimtes gerealiseerd.

SKOPOS directeur Marcel van den Hoven zegt als inleiding trots te zijn op een project als dit. “Een fysieke plek waar kinderen zich keer op keer kunnen verwonderen.” Hij noemt Let’s Play onder meer ‘passend verrassend’ en ‘toekomstgericht onderwijs’. “Een plek waar kinderen gretig kunnen groeien. Let’s Play biedt de mogelijkheid aan kinderen om hun talenten te ontdekken en ontwikkelen. Steeds weer kunnen zij zich vragen stellen als: ‘Hoe zit dit? Hoe werkt dat? En Hoe kan ik hier wat van leren?’

Ondersteuning en stimulering
Wethouder van onderwijs Coby van der Pas heeft de eer om samen met initiatiefnemer Maikel de la Cousine Let’s Play officieel te openen. “Een prachtig voorbeeld hoe samenwerking tot stand kan komen”, aldus de trotse wethouder. “Samenwerking tussen scholen en bedrijfsleven. Een project dat zeker ondersteuning en stimulering verdient vanuit de gemeente.”

De bedenkers
Let’s Play is ontsproten uit het brein van drie enthousiaste leerkrachten uit het Schijndelse basisonderwijs. Samen met Bas van Roosmalen en Susan van Kemenade heeft Maikel de la Cousine het project van begin af aan omarmd. Veel tijd en energie is door hen gestoken in Let’s Play. “Later zijn stuurgroepen gevormd die weer met eigen ideeën kwamen” zegt De la Cousine. “En nu is het tijd om te ervaren of het allemaal werkt zoals we bedacht hebben.” De dagelijkse leiding van Let’s Play is in handen van inspiratiemaker Rosan Kuijpers. Na de officiële opening gaat Let’s Play onder haar supervisie los met verschillende activiteiten. Kinderen van basisschool De Regenboog en basisschool De Heijcant mochten zich als eerste verwonderen. In groepjes gaan zij langs de verschillende ruimtes. Let’s Play heeft onder meer een ‘ontwerpstudio’, ‘een techniek fabriek’, een ‘groen wereld’ en een markt met daarin ruimte voor een een fietsenmaker, zorginstelling en supermarkt is. 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl