We zijn jarig

SCHIJNDEL - Ons eerste lustrum is een feit! Vijf jaar samen een krant maken wat een feest! Als mensen mij vragen waar ben je het meest dankbaar voor dan is mijn antwoord meteen dat is ons team van medewerkers en de vele vrijwilligers die met hart en ziel en met een enorme betrokkenheid zich hebben ingezet de afgelopen vijf jaren. Dankjewel lieve collega’s jullie stonden er!

Vijf jaar geleden zijn we gestart in Zakencentrum De Bank, een fijne werkomgeving met een diversiteit aan medehuurders. Vaak Schijndelse ondernemers waar ik met veel plezier aan terug denk. Het was hard werken we maakten veel uren en deden de eindredactie ‘s nachts om in de ochtend naar de drukker te kunnen, maar dit alles met heel veel plezier. Als ik terugdenk aan de brainstormsessie tijdens de koffie pauze, de borrels op vrijdag en de jaarlijkse barbecue. Het nieuws van Schijndel werd besproken, we kregen ideeën aangeleverd met als resultaat mooie artikelen die in een piepklein kantoortje van ongeveer tien vierkante meter werden uitgewerkt.
We zaten daar al snel met zijn drieën ietwat aan de krappe kant.

In augustus van dit jaar zijn we na een tijdelijk verblijf op industrieterrein Duin weer gesetteld in het centrum. Het centrum omdat ik van mening ben dat we als lokale krant daar moeten zitten. Mensen lopen nu sneller binnen en dat is precies wat we willen, betrokkenheid, iedereen is welkom. Of het met een mooi verhaal is, het inleveren van de oplossingen van puzzel of oogcontact (vaak verpakt in fantastische knutselwerkjes) een tip of gewoon een vraag. We maken de krant tenslotte voor de inwoners van onze regio.
Er is natuurlijk ook veel veranderd in deze regio de afgelopen jaren. Denk aan het samenvoegen van de 13 kernen tot Meierijstad waar we onderdeel van uitmaken. Dat brengt ander nieuws met zich mee. We kijken als lokale krant nu een beetje over de grens van Schijndel, denk bijvoorbeeld aan de gemeenteberichten, de politiek, verenigingen en stichtingen die elkaar nu opzoeken en gaan samenwerken. Ook deze items proberen we te belichten.
Een nieuwe uitdaging die erbij is gekomen en een behoorlijke verandering voor ons als uitgever geeft is de nieuwe AVG wet. Het enthousiast willen plaatsen van mooie foto’s is een uitdaging geworden. Alhoewel ik persoonlijk van mening ben dat het prima is dat deze wet er nu is, blijkt deze hier en daar nogal wat vaag te zijn met begrippen als openbare ruimte en journalistieke vrijheid. We slaan er ons doorheen en doen ons best om ons aan deze regels te houden.

Als laatste: veel mensen vragen me weleens ‘jullie worden toch gesubsidieerd door de gemeente of zo?’ Dat zou mooi zijn maar dat is niet het geval. Een speciale dank gaat uit naar alle ondernemers die ons de afgelopen jaren hebben gesteund met het plaatsen van hun berichten. Dank ook voor de fijne samenwerking en het vertrouwen.
Graag samen op naar de volgende vijf jaar!

Hartelijke groet
Ineke Blummel

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl